JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
Feestkrans van vijgen en camembert
  • Borrel
  • Feestdagen

Feestkrans van vijgen en camembert

  • 14 december 2019
  • Geen reacties
Total
93
Shares
3
0
90
0
0

Deze feestkrans van vijgen en camembert was meteen een hit toen ik de er een foto van op Instagram plaatste. Er werd me meteen gevraagd wanneer dat gerecht op de site zou komen te staan. Nu dus! Want deze krans heet met recht een feestkrans. Hij is namelijk niet alleen superlekker, maar ook simpel om te maken en heerlijk om op te eten!

Ben je trouwens nog op zoek naar meer kerstinspiratie? Kijk dan eens in mijn in mijn speciale feestdagensectie op de site! Ik heb maar liefst 5 volledige kerstmenu’s online staan, zoals dit volledig vegetarische kerstmenu en dit heerlijke anders-dan-andersmenu!

Feestkrans van vijgen en camembert

Wat heb je nodig voor 1 feestkrans van vijgen en camembert?

  • 5 vijgen
  • 2 theelepels balsamicoazijn of balsamicocrΓ¨me
  • 1 theelepel suiker
  • 1 rol vers flammkuchendeeg of pizzadeeg
  • 1 camembert
  • 1 ei

Feestkrans van vijgen en camembert

Hoe maak je dit makkelijke voorgerecht of borrelgerecht voor kerst

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de vijgen in stukjes en meng de stukjes met de balsamicoazijn en de suiker.

3. Rol het flammkuchendeeg uit en verdeel de vijgenstukjes over het deeg. Rol dan het deeg over de lange zijde op.

4. Rol de rol deeg om de camambert heen en druk het deeg goed aan waar het elkaar raakt. Gebruik dan een schaar om het deeg om de 2 centimeter in te knippen.

5. Klop het ei los en smeer de bovenkant van het deeg met het ei.

6. Bak de feestkrans van vijgen en camembert 20 minuten in de oven totdat het deeg gaar is.

Serveer meteen, zodat je met het warme brood de warme kaas kunt uitlepelen.

Feestkrans van vijgen en camembert

3
0
90
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie
  • Avondeten
  • Feestdagen

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

  • 12 december 2019
Lees verder
Volgende artikel
Kerstboom met cranberrysaus en pindakaas
  • Feestdagen
  • Ontbijt
  • Zoet

Kerstboom met cranberrysaus en pindakaas

  • 15 december 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

  • 29 december 2020
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen

Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

  • 2 december 2020
borrelplank a la Susan Aretz
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020
loempia's met Pulled Oats1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegetarisch

Fusion loempia’s met Pulled Oats

  • 16 april 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? πŸ™‚β  69 15
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen πŸ˜ŠπŸ™ˆβ  171 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 158 24
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 96 18
BORRELHAPJE!  Hebben jullie al een idee wat je met Oud & Nieuw op tafel zet? Ik tip je heel graag dit lekkere hapje met voor ieder wat wils 😁⁠ 146 34
MERRY CHRISTMAS πŸ˜πŸŽ…πŸ» Lieve allemaal, ik wens jullie mooie, bijzondere en fijne dagen met hopelijk fijn gezelschap. Nog even en dit bijzonder gekke jaar is voorbij en ik hoop van harte dat 2021 op wereldniveau beter zal zijn. Op persoonlijk vlak was 2020 namelijk wel het beste jaar ever πŸ’œβ  287 34
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?