JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
Geroosterde knolselderij JoorKitchen
  • Feestdagen

Kerstmenu 5: Anders-dan-andersmenu

  • 21 december 2018
  • Geen reacties
Total
11
Shares
3
0
8
0
0

Daar is ‘ie dan! Het laatste menu van dit jaar! Na het Italiaanse kerstmenu, het vegetarische kerstmenu, het makkelijke kerstmenu, en het vol-groenten-kerstmenu, is het nu tijd voor het anders-dan-anderskerstmenu! Vol gerechten die hopelijk net wat anders-dan-anders zijn!

Onderaan dit menu vind je – net zoals bij alle andere menu’s – de boodschappenlijsten voor 4 en 6 personen, zodat je dat in ieder geval niet meer zelf hoeft te doen! Heel veel succes met voorbereiden!

Makreelburgertjes van bladerdeeg

Voorgerecht: makreelburgertjes

Dit anders-dan-andersmenu start je met een bijzonder voorgerechtje: makreelburgertjes van bladerdeeg met een vulling van makreel, appel en tuinkers. Niet alleen zien deze burgertjes er super uit, maar ze zijn ook nog eens heel erg lekker! Je vindt het recept voor deze makreelburgertjes via deze link!

Geroosterde knolselderij JoorKitchen

Hoofdgerecht: geroosterde knolselderij

Superbijzonder is ‘ie, deze geroosterde knolselderij! Het recept is van Jamie Oliver, dus dit is geen eigen recept. Toch deel ik dit recept graag in het anders-dan-andersmenu omdat het een van de meest luxueze vegetarische hoofdgerechten is die ik ken. En uiteraard is deze – best goedkope knol – heel erg makkelijk te maken en een feestje op tafel. Ook geroosterde knolselderij maken? Klik dan hier.

Bijgerecht 1: kerstsalade met brie en chilipecannoten

Bij de geroosterde knolselderij eet je in dit anders-dan-andersmenu twee bijgerechten. Deze kerstsalade met chilipecannoten is daar de eerste van. Superlekker pittig en toch zoet, dankzij de chilipeper, de brie en de cranberries. Die laatsten maken het echt kerst! De kerstsalade kun je maken als je op deze link klikt!

pommes duchesse

Bijgerecht 2: pommes duchesse van zoete aardappel

Ik maakte pommes duchesse, maar dan niet van gewone aardappelen maar van zoete aardappelen. Weer eens iets anders! Dus deze aardappelbommetjes passen heel goed in dit anders-dan-andersmenu! Hoe je deze pommes duchesse maakt, vind je hier!

Semifreddo JoorKitchen

Nagerecht: semifreddo met dulce de leche

Het anders-dan-andersmenu eindig je met homemade semifreddo, met daarin chocolade, dulce de leche en merengue. Superlekker! Supermakkelijk en een mooi plaatje op tafel. Wat wil je nog meer? Hoe je de semifreddo maakt, lees je hier.

Boodschappenlijsten!

  • De boodschappenlijst voor dit menu voor 4 personen vind je hier: Boodschappenlijst kerstmenu 5 andersdananders – 4 personen
  • De boodschappenlijst voor dit menu voor 6 personen vind je hier: Boodschappenlijst kerstmenu 5 andersdananders – 6 personen
3
0
8
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groene
  • kerst
  • menu
  • vis
Vorige artikel
kerstsalade brie en walnoten
  • Feestdagen

Kerstsalade met brie en chili-pecannoten

  • 20 december 2018
Lees verder
Volgende artikel
witlof uit de oven
  • Avondeten
  • Feestdagen

Roodlof uit de oven

  • 22 december 2018
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

  • 29 december 2020
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen

Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

  • 2 december 2020
borrelplank a la Susan Aretz
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020
Snelle stoofpeertjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

  • 23 december 2019

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?