Kerstmenu 5: Anders-dan-andersmenu

21 dec 2018 | Feestdagen

Daar is ‘ie dan! Het laatste menu van dit jaar! Na het Italiaanse kerstmenu, het vegetarische kerstmenu, het makkelijke kerstmenu, en het vol-groenten-kerstmenu, is het nu tijd voor het anders-dan-anderskerstmenu! Vol gerechten die hopelijk net wat anders-dan-anders zijn!

Onderaan dit menu vind je – net zoals bij alle andere menu’s – de boodschappenlijsten voor 4 en 6 personen, zodat je dat in ieder geval niet meer zelf hoeft te doen! Heel veel succes met voorbereiden!

Makreelburgertjes van bladerdeeg

Voorgerecht: makreelburgertjes

Dit anders-dan-andersmenu start je met een bijzonder voorgerechtje: makreelburgertjes van bladerdeeg met een vulling van makreel, appel en tuinkers. Niet alleen zien deze burgertjes er super uit, maar ze zijn ook nog eens heel erg lekker! Je vindt het recept voor deze makreelburgertjes via deze link!

Geroosterde knolselderij JoorKitchen

Hoofdgerecht: geroosterde knolselderij

Superbijzonder is ‘ie, deze geroosterde knolselderij! Het recept is van Jamie Oliver, dus dit is geen eigen recept. Toch deel ik dit recept graag in het anders-dan-andersmenu omdat het een van de meest luxueze vegetarische hoofdgerechten is die ik ken. En uiteraard is deze – best goedkope knol – heel erg makkelijk te maken en een feestje op tafel. Ook geroosterde knolselderij maken? Klik dan hier.

Bijgerecht 1: kerstsalade met brie en chilipecannoten

Bij de geroosterde knolselderij eet je in dit anders-dan-andersmenu twee bijgerechten. Deze kerstsalade met chilipecannoten is daar de eerste van. Superlekker pittig en toch zoet, dankzij de chilipeper, de brie en de cranberries. Die laatsten maken het echt kerst! De kerstsalade kun je maken als je op deze link klikt!

pommes duchesse

Bijgerecht 2: pommes duchesse van zoete aardappel

Ik maakte pommes duchesse, maar dan niet van gewone aardappelen maar van zoete aardappelen. Weer eens iets anders! Dus deze aardappelbommetjes passen heel goed in dit anders-dan-andersmenu! Hoe je deze pommes duchesse maakt, vind je hier!

Semifreddo JoorKitchen

Nagerecht: semifreddo met dulce de leche

Het anders-dan-andersmenu eindig je met homemade semifreddo, met daarin chocolade, dulce de leche en merengue. Superlekker! Supermakkelijk en een mooi plaatje op tafel. Wat wil je nog meer? Hoe je de semifreddo maakt, lees je hier.

Boodschappenlijsten!

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen