JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
pommes duchesse
  • Avondeten
  • Feestdagen

Pommes duchesse van zoete aardappel

  • 18 december 2018
  • Geen reacties
Total
18
Shares
1
0
17
0
0

En jeej! Weer een onderdeel van het groentekerstmenu dat online staat! Na de crostini’s met herfstpaddenstoelen en de geroosterde honingwortelen is het nu tijd voor een typisch kerstgerecht maar dan met een twist! Namelijk deze pommes duchesse van zoete aardappel!

‘De man’ is nog steeds geen fan van zoete aardappel, maar zelfs hij vond dit zachte bijgerechtje van zoete aardappel lekker. Dat komt vast door de pittige bosui, de romige kaas en de stevige bite van deze aardappeltjes. Anyway, ik zet deze lekkere zoeteaardappelbommetjes lekker op tafel tijdens Kerstmis. En jullie?

pommes duchesse

Wat heb je nodig voor pommes duchesse voor 4 personen?

    • 1 kilo zoete aardappelen
    • 2 stengels bosui, in ringetjes
    • 70 gram cheddarkaas, geraspt
    • 1 eidooier
    • 1 eetlepel bloem

Extra nodig: spuitzak met gekarteld spuitmondje, pureestamper

pommes duchesse

1. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook de zoete aardappelen in 15 minuten in zout water gaar. Giet ze af.

2. Gebruik een pureestamper om de zoete aardappelen fijn te stampen. Voeg de kaas, de bosuiringetjes, het eidoor en 1/2 eetlepel bloem toe. Roer goed door. Voeg de 2e helft van de eetlepel bloem toe als de mix heel erg nat is. Je kunt de mix tot het bereiden in de koelkast laten staan.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

4. Doe de zoeteaardappelmix in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Teken met behulp van een glas rondjes ter grootte van de pommes duchesse op het bakpapier, zo weet je straks hoe groot je de rondjes moet spuiten.

5. Spuit de pommes duchesse op de bakplaat en schuif de plaat in de oven. Bak de pommes duchesse in 20 – 25 minuten gaar.

pommes duchesse

1
0
17
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappelen
  • kerst
  • kerstmis
  • zoete aardappelen
Vorige artikel
munt-doperwtenpuree
  • Avondeten
  • Feestdagen

Supersnelle doperwten-muntpuree

  • 17 december 2018
Lees verder
Volgende artikel
  • Feestdagen

Kerstmenu 4: het vol-groenten-kerstmenu

  • 19 december 2018
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022
gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

  • 12 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.