Geroosterde honingwortelen met blauwe kaas

14 dec 2018 | Avondeten, Feestdagen

Een goed kerstdiner heeft wat mij betreft altijd een makkelijk en simpel groentebijgerecht. Dat zijn voor mij deze geroosterde honingwortelen met blauwe kaas en pecannoten. De wortelen rooster je in de oven in een dressing van sinaasappelsap, olie en honing en serveer je vervolgens lauwwarm tijdens de kerstmaaltijd.

Dit gerecht is onderdeel van het groentekerstmenu dat ik volgende week in zijn geheel op de website is. Deel 1 van dat menu zijn deze heerlijke crostini’s met herfstpaddenstoelen. Morgen volgen nog enkele lekkere groentegerechtjes!

geroosterde honingwortelen

Wat heb je nodig voor deze geroosterde honingwortelen met blauwe kaas voor 4 personen?

  • 1 bos bospeen
  • 1,5 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram blauwe kaas (ik gebruikte Danish Blue
  • handje pecannoten
  • peper en zout

geroosterde honingwortelen

Hoe maak je dit lekkere en makkelijke bijgerecht voor kerst?

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd het groen van de bospeen, maar laat een klein stukje groen aan de bovenkant zitten, dat staat feestelijker. Schraap de wortels vervolgens met de achterkant van een lepel of een mesje.

3. Meng het sinaasappelsap met de honing en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4. Mix de peen met de dressing, zorg dat alle penen helemaal bedekt zijn. Leg vervolgens de peen in een enkele laag op de bakplaat. Bak ze in 20 – 30 minuten gaar en gekarameliseerd in de oven.

4. Rooster de pecannoten in de tussentijd in een droge pan totdat ze bruin zijn en lekker gaan ruiken.

5. Haal de geroosterde honingwortelen uit de oven en serveer ze met in stukjes gebroken blauwe kaas en pecannoten.

geroosterde honingwortelen

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- Ă©n portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen