JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
geroosterde wortelen
  • Avondeten
  • Feestdagen

Geroosterde honingwortelen met blauwe kaas

  • 14 december 2018
  • Geen reacties
Total
140
Shares
3
0
137
0
0

Een goed kerstdiner heeft wat mij betreft altijd een makkelijk en simpel groentebijgerecht. Dat zijn voor mij deze geroosterde honingwortelen met blauwe kaas en pecannoten. De wortelen rooster je in de oven in een dressing van sinaasappelsap, olie en honing en serveer je vervolgens lauwwarm tijdens de kerstmaaltijd.

Dit gerecht is onderdeel van het groentekerstmenu dat ik volgende week in zijn geheel op de website is. Deel 1 van dat menu zijn deze heerlijke crostini’s met herfstpaddenstoelen. Morgen volgen nog enkele lekkere groentegerechtjes!

geroosterde honingwortelen

Wat heb je nodig voor deze geroosterde honingwortelen met blauwe kaas voor 4 personen?

  • 1 bos bospeen
  • 1,5 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram blauwe kaas (ik gebruikte Danish Blue
  • handje pecannoten
  • peper en zout

geroosterde honingwortelen

Hoe maak je dit lekkere en makkelijke bijgerecht voor kerst?

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd het groen van de bospeen, maar laat een klein stukje groen aan de bovenkant zitten, dat staat feestelijker. Schraap de wortels vervolgens met de achterkant van een lepel of een mesje.

3. Meng het sinaasappelsap met de honing en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4. Mix de peen met de dressing, zorg dat alle penen helemaal bedekt zijn. Leg vervolgens de peen in een enkele laag op de bakplaat. Bak ze in 20 – 30 minuten gaar en gekarameliseerd in de oven.

4. Rooster de pecannoten in de tussentijd in een droge pan totdat ze bruin zijn en lekker gaan ruiken.

5. Haal de geroosterde honingwortelen uit de oven en serveer ze met in stukjes gebroken blauwe kaas en pecannoten.

geroosterde honingwortelen

3
0
137
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • kaas
  • oven
  • roosteren
  • wortelen
  • wortels
Vorige artikel
Makreelburgertjes van bladerdeeg
  • Avondeten
  • Feestdagen

Makreelburgertjes van bladerdeeg

  • 13 december 2018
Lees verder
Volgende artikel
bloemkoolsteaks
  • Avondeten
  • Feestdagen

Bloemkoolsteaks met truffeldressing

  • 15 december 2018
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
bloemkoolsoep
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bloemkoolsoep (van geroosterde bloemkool)

  • 7 januari 2021
kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

  • 29 december 2020
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen

Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

  • 2 december 2020
borrelplank a la Susan Aretz
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? πŸ™‚β  141 16
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen πŸ˜ŠπŸ™ˆβ  173 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 160 24
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 96 18
BORRELHAPJE!  Hebben jullie al een idee wat je met Oud & Nieuw op tafel zet? Ik tip je heel graag dit lekkere hapje met voor ieder wat wils 😁⁠ 146 34
MERRY CHRISTMAS πŸ˜πŸŽ…πŸ» Lieve allemaal, ik wens jullie mooie, bijzondere en fijne dagen met hopelijk fijn gezelschap. Nog even en dit bijzonder gekke jaar is voorbij en ik hoop van harte dat 2021 op wereldniveau beter zal zijn. Op persoonlijk vlak was 2020 namelijk wel het beste jaar ever πŸ’œβ  288 34
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?