JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
203
Shares
1
0
202
0
0

Een goed kerstdiner heeft wat mij betreft altijd een makkelijk en simpel groentebijgerecht. Dat zijn voor mij deze geroosterde honingwortelen met blauwe kaas en pecannoten. De wortelen rooster je in de oven in een dressing van sinaasappelsap, olie en honing en serveer je vervolgens lauwwarm tijdens de kerstmaaltijd.

Dit gerecht is onderdeel van het groentekerstmenu dat ik volgende week in zijn geheel op de website is. Deel 1 van dat menu zijn deze heerlijke crostini’s met herfstpaddenstoelen. Morgen volgen nog enkele lekkere groentegerechtjes!

geroosterde honingwortelen

Wat heb je nodig voor deze geroosterde honingwortelen met blauwe kaas voor 4 personen?

  • 1 bos bospeen
  • 1,5 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram blauwe kaas (ik gebruikte Danish Blue
  • handje pecannoten
  • peper en zout

geroosterde honingwortelen

Hoe maak je dit lekkere en makkelijke bijgerecht voor kerst?

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd het groen van de bospeen, maar laat een klein stukje groen aan de bovenkant zitten, dat staat feestelijker. Schraap de wortels vervolgens met de achterkant van een lepel of een mesje.

3. Meng het sinaasappelsap met de honing en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4. Mix de peen met de dressing, zorg dat alle penen helemaal bedekt zijn. Leg vervolgens de peen in een enkele laag op de bakplaat. Bak ze in 20 – 30 minuten gaar en gekarameliseerd in de oven.

4. Rooster de pecannoten in de tussentijd in een droge pan totdat ze bruin zijn en lekker gaan ruiken.

5. Haal de geroosterde honingwortelen uit de oven en serveer ze met in stukjes gebroken blauwe kaas en pecannoten.

geroosterde honingwortelen

1
0
202
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • kaas
  • oven
  • roosteren
  • wortelen
  • wortels
Vorige artikel
Makreelburgertjes van bladerdeeg
  • Avondeten
  • Feestdagen

Makreelburgertjes van bladerdeeg

Lees verder
Volgende artikel
bloemkoolsteaks
  • Avondeten
  • Feestdagen

Bloemkoolsteaks met truffeldressing

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 72 6
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.