Kerstmenu 4: het vol-groenten-kerstmenu

19 dec 2018 | Feestdagen

Op de site van een pescotarier die bijna vooral vegetarisch eet, kan een echt groentemenu niet ontbreken. Dus het was tijd voor dit kerstmenu groenten! Dit wordt alweer het vierde kerstmenu dat ik in zn geheel op de site zet, inclusief boodschappenlijstje (onderaan deze post!). Je vindt ook al het Italiaanse kerstmenu, een volledig vegetarisch kerstmenu en een supermakkelijk kerstmenu op de site. En nu dit kerstmenu vol groenten!

Ik ben niet zo’n fan van superzware kerstmenu’s, die zijn wat mij betreft alleen maar vervelend. Superzware gerechten die je compleet overdonderen, tafels die compleet volgestouwd worden met eten – ik hou er niet zo van. Liever heb ik enkele goedbereide en smakelijke gerechten die er wel voor zorgen dat je vol zit, maar die niet zorgen voor een blok beton in je maag. Die menu groenten is een echt voorbeeld van een licht, maar smakelijk en bijzonder menu!

crostini's met herfstpaddenstoelen

Voorgerecht: Crostini’s met herfstpaddenstoelen

Je start het menu vol groenten met deze heerlijke crostini’s met lekker veel herfstpaddenstoelen. Op smaak gebracht met knoflook en salie. Na het eten ervan heb je bijna al je dagelijkse benodigde hoeveelheid groenten binnen! Deze lekkere crostini’s vind je hier.

bloemkoolsteaks

Hoofdgerecht: bloemkoolsteaks

Als hoofdgerecht zet je een echte showstopper op tafel: heerlijk krokant gebakken steaks van bloemkool met een zelfgemaakte truffelsaus erbij. Supermakkelijk, heel erg snel klaar en ook nog eens superlekker! Wat wil je nog meer? Deze bijzondere bloemkoolsteaks vind je hier!

munt-doperwtenpuree

Bijgerecht: doperwten-muntpuree

Bij de steaks van bloemkool hoort eet je deze heerlijk zachte en romige puree van doperwten. Nog wat meer groenten in je buik en dankzij de lichte en zachtzoete smaak van deze puree word je geheid vrolijk. De doperwten-muntpuree vind je hier.

groentenchocoladetaart

Nagerecht: chocolade-groententaart

Wat is er leuker dan het menu groenten te eindigen met een taart waarin je ook gewoon nog wat groenten verwerkt? In deze heerlijke chocoladetaart zit niet alleen banaan en avocado, maar ook courgette. En het mooie is, daar proef je helemaal niets van! Deze fijne chocoladetaart vind je hier!

Boodschappenlijsten!

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen