JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
Makreelburgertjes van bladerdeeg
  • Avondeten
  • Feestdagen

Makreelburgertjes van bladerdeeg

  • 13 december 2018
  • Geen reacties
Total
3K
Shares
1
0
3K
0
0

En hop! Weer een lekker gerechtje voor Kerstmis! Deze makreelburgertjes van bladerdeeg ontstonden heel spontaan toen ik met restjes uit de koelkast en voorraadkast iets lekkers wilde maken. Ik kwam een foto op Insta van millefeuille tegen en dat bracht me op het idee om er deze kleine burgertjes van te maken. Ik vulde de burgertjes met een vulling van makreel, appel en tuinkers omdat ik dat een superlekkere combi vindt.

Deze burgertjes met makreelvulling misstaan niet op de kersttafel en ik denk erover om dit lekkere voorgerechtje ook te gebruiken voor Kerstmis. Wat namelijk ook fijn is aan dit gerechtje is dat je de vulling ruimschoots van tevoren kunt maken. De burgertjes van bladerdeeg maak je dan op de avond zelf en je vult ze vlak voor het serveren. Kind kan de was doen! Dus wat denk je ervan :-)?

makreelburgertjes

Wat heb je nodig voor 8 burgertjes (4 personen)?

    • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooit
    • 2 blikjes makreelfilet op water (125 gram)
    • 1 appel
    • 1 bakje tuinkers
    • 200 gram creme fraiche
    • zwart sesamzaad
    • 1 ei
    • peper en zout

Extra benodigd: deegroller, kwastje, steekroller of glas met diameter van 7cm

makreelburgertjes

Hoe maak je deze burgertjes van bladerdeeg met makreelvulling?

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een grote plak die de dikte heeft van een plakje bladerdeeg. Steek met de steekring of het glas 16 rondjes uit het bladerdeeg. Leg de rondjes voorzichtig op de bakplaat.

3. Klopt het ei los in een kommetje. Prik ieder rondje bladerdeeg een paar keer in met een vork en smeer ieder rondje daarna in met ei. Verdeel zwart sesemzaad over de helft van de rondjes.

4. Bak de bladerdeegrondjes in 10 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat daarna afkoelen.

5. Maak de vulling door de makreel uit te laten lekken in een zeef. Snijd 3/4 van de appel in kleine stukjes en het overgebleven kwart in dunne schijfjes.

6. Mix de makreel en de appelstukjes in een kommetje met 2/3 van de creme fraiche en 2/3 van de tuinkers. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Vind je de mix nog wat te droog? Voeg dan de rest van de zure room toe.

7. Beleg de bladerdeegrondjes zonder sesamzaad erop met de makreelmix. Leg bovenop de mix een stukje appel en wat tuinkers. Leg vervolgens een rondje met sesamzaad op de mix.

Serveer de makreelburgertjes van bladerdeeg meteen.

makreelburgertjes

1
0
3K
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • appel
  • kerst
  • kerstmis
  • makreel
  • vis
Vorige artikel
italiaanse kippenpoten 1
  • Avondeten
  • Feestdagen

Italiaanse kippenpoten

  • 12 december 2018
Lees verder
Volgende artikel
geroosterde wortelen
  • Avondeten
  • Feestdagen

Geroosterde honingwortelen met blauwe kaas

  • 14 december 2018
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021
Courgettesoep met een twist
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Vegetarisch

Courgettesoep met geroosterde pita’s – Fast food, Fast shoot

  • 9 februari 2021
Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui – Fast food, Fast shoot

  • 2 februari 2021
snelle pita's met komkommer en avocadoroom
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle pita’s met komkommer en avocadoroom (Fast food, Fast shoot)

  • 26 januari 2021
bloemkoolsoep
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bloemkoolsoep (van geroosterde bloemkool)

  • 7 januari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?