JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Makreelburgertjes van bladerdeeg
Total
7K
Shares
1
0
7K
0
0

En hop! Weer een lekker gerechtje voor Kerstmis! Deze makreelburgertjes van bladerdeeg ontstonden heel spontaan toen ik met restjes uit de koelkast en voorraadkast iets lekkers wilde maken. Ik kwam een foto op Insta van millefeuille tegen en dat bracht me op het idee om er deze kleine burgertjes van te maken. Ik vulde de burgertjes met een vulling van makreel, appel en tuinkers omdat ik dat een superlekkere combi vindt.

Deze burgertjes met makreelvulling misstaan niet op de kersttafel en ik denk erover om dit lekkere voorgerechtje ook te gebruiken voor Kerstmis. Wat namelijk ook fijn is aan dit gerechtje is dat je de vulling ruimschoots van tevoren kunt maken. De burgertjes van bladerdeeg maak je dan op de avond zelf en je vult ze vlak voor het serveren. Kind kan de was doen! Dus wat denk je ervan :-)?

makreelburgertjes

Wat heb je nodig voor 8 burgertjes (4 personen)?

    • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooit
    • 2 blikjes makreelfilet op water (125 gram)
    • 1 appel
    • 1 bakje tuinkers
    • 200 gram creme fraiche
    • zwart sesamzaad
    • 1 ei
    • peper en zout

Extra benodigd: deegroller, kwastje, steekroller of glas met diameter van 7cm

makreelburgertjes

Hoe maak je deze burgertjes van bladerdeeg met makreelvulling?

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een grote plak die de dikte heeft van een plakje bladerdeeg. Steek met de steekring of het glas 16 rondjes uit het bladerdeeg. Leg de rondjes voorzichtig op de bakplaat.

3. Klopt het ei los in een kommetje. Prik ieder rondje bladerdeeg een paar keer in met een vork en smeer ieder rondje daarna in met ei. Verdeel zwart sesemzaad over de helft van de rondjes.

4. Bak de bladerdeegrondjes in 10 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat daarna afkoelen.

5. Maak de vulling door de makreel uit te laten lekken in een zeef. Snijd 3/4 van de appel in kleine stukjes en het overgebleven kwart in dunne schijfjes.

6. Mix de makreel en de appelstukjes in een kommetje met 2/3 van de creme fraiche en 2/3 van de tuinkers. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Vind je de mix nog wat te droog? Voeg dan de rest van de zure room toe.

7. Beleg de bladerdeegrondjes zonder sesamzaad erop met de makreelmix. Leg bovenop de mix een stukje appel en wat tuinkers. Leg vervolgens een rondje met sesamzaad op de mix.

Serveer de makreelburgertjes van bladerdeeg meteen.

makreelburgertjes

1
0
7K
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • appel
  • kerst
  • kerstmis
  • makreel
  • vis
Vorige artikel
italiaanse kippenpoten 1
  • Avondeten
  • Feestdagen

Italiaanse kippenpoten

Lees verder
Volgende artikel
geroosterde wortelen
  • Avondeten
  • Feestdagen

Geroosterde honingwortelen met blauwe kaas

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.