JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Feestdagen

Makreelburgertjes van bladerdeeg

Makreelburgertjes van bladerdeeg
Total
6K
Shares
1
0
6K
0
0

En hop! Weer een lekker gerechtje voor Kerstmis! Deze makreelburgertjes van bladerdeeg ontstonden heel spontaan toen ik met restjes uit de koelkast en voorraadkast iets lekkers wilde maken. Ik kwam een foto op Insta van millefeuille tegen en dat bracht me op het idee om er deze kleine burgertjes van te maken. Ik vulde de burgertjes met een vulling van makreel, appel en tuinkers omdat ik dat een superlekkere combi vindt.

Deze burgertjes met makreelvulling misstaan niet op de kersttafel en ik denk erover om dit lekkere voorgerechtje ook te gebruiken voor Kerstmis. Wat namelijk ook fijn is aan dit gerechtje is dat je de vulling ruimschoots van tevoren kunt maken. De burgertjes van bladerdeeg maak je dan op de avond zelf en je vult ze vlak voor het serveren. Kind kan de was doen! Dus wat denk je ervan :-)?

makreelburgertjes

Wat heb je nodig voor 8 burgertjes (4 personen)?

    • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooit
    • 2 blikjes makreelfilet op water (125 gram)
    • 1 appel
    • 1 bakje tuinkers
    • 200 gram creme fraiche
    • zwart sesamzaad
    • 1 ei
    • peper en zout

Extra benodigd: deegroller, kwastje, steekroller of glas met diameter van 7cm

makreelburgertjes

Hoe maak je deze burgertjes van bladerdeeg met makreelvulling?

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een grote plak die de dikte heeft van een plakje bladerdeeg. Steek met de steekring of het glas 16 rondjes uit het bladerdeeg. Leg de rondjes voorzichtig op de bakplaat.

3. Klopt het ei los in een kommetje. Prik ieder rondje bladerdeeg een paar keer in met een vork en smeer ieder rondje daarna in met ei. Verdeel zwart sesemzaad over de helft van de rondjes.

4. Bak de bladerdeegrondjes in 10 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat daarna afkoelen.

5. Maak de vulling door de makreel uit te laten lekken in een zeef. Snijd 3/4 van de appel in kleine stukjes en het overgebleven kwart in dunne schijfjes.

6. Mix de makreel en de appelstukjes in een kommetje met 2/3 van de creme fraiche en 2/3 van de tuinkers. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Vind je de mix nog wat te droog? Voeg dan de rest van de zure room toe.

7. Beleg de bladerdeegrondjes zonder sesamzaad erop met de makreelmix. Leg bovenop de mix een stukje appel en wat tuinkers. Leg vervolgens een rondje met sesamzaad op de mix.

Serveer de makreelburgertjes van bladerdeeg meteen.

makreelburgertjes

1
0
6K
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • appel
  • kerst
  • kerstmis
  • makreel
  • vis
Vorige artikel
italiaanse kippenpoten 1
  • Avondeten
  • Feestdagen

Italiaanse kippenpoten

Lees verder
Volgende artikel
geroosterde wortelen
  • Avondeten
  • Feestdagen

Geroosterde honingwortelen met blauwe kaas

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
FOTODUMP BIJKLETSLUNCH⁠
TIJD VOOR ZOMERSE PANZANELLA 😍⁠
COOOOOOKKKKKIEEEEEE DDDDDOOOOUUUGGGHHHH 😍😍⁠
De verliefdheid ontbrandde toen ik er het minst op zat te wachten...⁠
HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.