JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Feestdagen

Pommes duchesse van zoete aardappel

Total
18
Shares
1
0
17
0
0

En jeej! Weer een onderdeel van het groentekerstmenu dat online staat! Na de crostini’s met herfstpaddenstoelen en de geroosterde honingwortelen is het nu tijd voor een typisch kerstgerecht maar dan met een twist! Namelijk deze pommes duchesse van zoete aardappel!

‘De man’ is nog steeds geen fan van zoete aardappel, maar zelfs hij vond dit zachte bijgerechtje van zoete aardappel lekker. Dat komt vast door de pittige bosui, de romige kaas en de stevige bite van deze aardappeltjes. Anyway, ik zet deze lekkere zoeteaardappelbommetjes lekker op tafel tijdens Kerstmis. En jullie?

pommes duchesse

Wat heb je nodig voor pommes duchesse voor 4 personen?

    • 1 kilo zoete aardappelen
    • 2 stengels bosui, in ringetjes
    • 70 gram cheddarkaas, geraspt
    • 1 eidooier
    • 1 eetlepel bloem

Extra nodig: spuitzak met gekarteld spuitmondje, pureestamper

pommes duchesse

1. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook de zoete aardappelen in 15 minuten in zout water gaar. Giet ze af.

2. Gebruik een pureestamper om de zoete aardappelen fijn te stampen. Voeg de kaas, de bosuiringetjes, het eidoor en 1/2 eetlepel bloem toe. Roer goed door. Voeg de 2e helft van de eetlepel bloem toe als de mix heel erg nat is. Je kunt de mix tot het bereiden in de koelkast laten staan.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

4. Doe de zoeteaardappelmix in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Teken met behulp van een glas rondjes ter grootte van de pommes duchesse op het bakpapier, zo weet je straks hoe groot je de rondjes moet spuiten.

5. Spuit de pommes duchesse op de bakplaat en schuif de plaat in de oven. Bak de pommes duchesse in 20 – 25 minuten gaar.

pommes duchesse

1
0
17
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappelen
  • kerst
  • kerstmis
  • zoete aardappelen
Vorige artikel
munt-doperwtenpuree
  • Avondeten
  • Feestdagen

Supersnelle doperwten-muntpuree

Lees verder
Volgende artikel
  • Feestdagen

Kerstmenu 4: het vol-groenten-kerstmenu

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
FOTODUMP BIJKLETSLUNCH⁠
TIJD VOOR ZOMERSE PANZANELLA 😍⁠
COOOOOOKKKKKIEEEEEE DDDDDOOOOUUUGGGHHHH 😍😍⁠
De verliefdheid ontbrandde toen ik er het minst op zat te wachten...⁠
HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.