Voor de feestdagen Voor het diner

Pommes duchesse van zoete aardappel

18 december 2018

En jeej! Weer een onderdeel van het groentekerstmenu dat online staat! Na de crostini’s met herfstpaddenstoelen en de geroosterde honingwortelen is het nu tijd voor een typisch kerstgerecht maar dan met een twist! Namelijk deze pommes duchesse van zoete aardappel!

‘De man’ is nog steeds geen fan van zoete aardappel, maar zelfs hij vond dit zachte bijgerechtje van zoete aardappel lekker. Dat komt vast door de pittige bosui, de romige kaas en de stevige bite van deze aardappeltjes. Anyway, ik zet deze lekkere zoeteaardappelbommetjes lekker op tafel tijdens Kerstmis. En jullie?

pommes duchesse

Wat heb je nodig voor pommes duchesse voor 4 personen?

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 2 stengels bosui, in ringetjes
  • 70 gram cheddarkaas, geraspt
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel bloem
  • Extra nodig: spuitzak met gekarteld spuitmondje, pureestamper

pommes duchesse

1. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook de zoete aardappelen in 15 minuten in zout water gaar. Giet ze af.

2. Gebruik een pureestamper om de zoete aardappelen fijn te stampen. Voeg de kaas, de bosuiringetjes, het eidoor en 1/2 eetlepel bloem toe. Roer goed door. Voeg de 2e helft van de eetlepel bloem toe als de mix heel erg nat is. Je kunt de mix tot het bereiden in de koelkast laten staan.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

4. Doe de zoeteaardappelmix in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Teken met behulp van een glas rondjes ter grootte van de pommes duchesse op het bakpapier, zo weet je straks hoe groot je de rondjes moet spuiten.

5. Spuit de pommes duchesse op de bakplaat en schuif de plaat in de oven. Bak de pommes duchesse in 20 – 25 minuten gaar.

pommes duchesse

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply