JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
19
Shares
1
0
18
0
0

En jeej! Weer een onderdeel van het groentekerstmenu dat online staat! Na de crostini’s met herfstpaddenstoelen en de geroosterde honingwortelen is het nu tijd voor een typisch kerstgerecht maar dan met een twist! Namelijk deze pommes duchesse van zoete aardappel!

‘De man’ is nog steeds geen fan van zoete aardappel, maar zelfs hij vond dit zachte bijgerechtje van zoete aardappel lekker. Dat komt vast door de pittige bosui, de romige kaas en de stevige bite van deze aardappeltjes. Anyway, ik zet deze lekkere zoeteaardappelbommetjes lekker op tafel tijdens Kerstmis. En jullie?

pommes duchesse

Wat heb je nodig voor pommes duchesse voor 4 personen?

    • 1 kilo zoete aardappelen
    • 2 stengels bosui, in ringetjes
    • 70 gram cheddarkaas, geraspt
    • 1 eidooier
    • 1 eetlepel bloem

Extra nodig: spuitzak met gekarteld spuitmondje, pureestamper

pommes duchesse

1. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook de zoete aardappelen in 15 minuten in zout water gaar. Giet ze af.

2. Gebruik een pureestamper om de zoete aardappelen fijn te stampen. Voeg de kaas, de bosuiringetjes, het eidoor en 1/2 eetlepel bloem toe. Roer goed door. Voeg de 2e helft van de eetlepel bloem toe als de mix heel erg nat is. Je kunt de mix tot het bereiden in de koelkast laten staan.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

4. Doe de zoeteaardappelmix in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Teken met behulp van een glas rondjes ter grootte van de pommes duchesse op het bakpapier, zo weet je straks hoe groot je de rondjes moet spuiten.

5. Spuit de pommes duchesse op de bakplaat en schuif de plaat in de oven. Bak de pommes duchesse in 20 – 25 minuten gaar.

pommes duchesse

1
0
18
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappelen
  • kerst
  • kerstmis
  • zoete aardappelen
Vorige artikel
munt-doperwtenpuree
  • Avondeten
  • Feestdagen

Supersnelle doperwten-muntpuree

Lees verder
Volgende artikel
  • Feestdagen

Kerstmenu 4: het vol-groenten-kerstmenu

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.