5x zoete recepten voor Brenda Kookt

26 mei 2019 | Zoet

Wellicht weet iedereen dit al, maar toch nog even voor de zekerheid: sinds mei vorig jaar ontwikkel ik recepten voor de site van Brenda Kookt, gemiddeld zo’n 8 per maand. Dat is namelijk deel van mijn werk! Superleuk om te doen! Tot nu toe heb ik op mijn eigen blog hier eigenlijk niets van gedeeld. Is ook logisch want ik ontwikkel de gerechten voor Brenda’s site, niet voor die van mij. Toch leek het me leuk om eens wat vaker hier een overzichtje te geven van de recepten die ik ontwikkeld heb. Vandaag omdat het zondag is: 5x zoete recepten!.

Onderstaande recepten zijn de afgelopen maanden verschenen op brendakookt.nl, daarom zet ik een linkje bij ieder gerecht naar het recept. Welk recept heeft jouw voorkeur? Bij ons thuis kunnen we niet kiezen tussen 4 of 5 😀

zoete recepten

Zoete recepten 1: roze cheesecake!

De laatste creatie die ik maakte voor Brenda Kookt was deze roze, superlekkere en licht fruitige cheesecake. Ik maakte ‘m met roze chocolade, waardoor de cheesecake niet al te zoet werd en zelfs een beetje naar bosbessen smaakte. Eroverheen een mooie, roze ganache die ik ook maakte van roze chocolade. Echt waar, dit is een echte traktatie! Je vindt deze bijzondere cheesecake hier!

zoete recepten

Zoete recepten 2: pina coladacake

Soms heb je van die recepten waar je van tevoren niet al te veel van verwacht, maar die na het maken echt superlekker blijken te zijn! Dat geldt absoluut voor deze op de bekende pina colada geinspireerde cake, Superlekker! En echt een zomers feestje op je bord. En, voor wie geen alcohol drinkt, niet getreurd! Ook zonder alcohol smaakt deze cake superlekker. Ook maken? Je vindt het recept hier!

zoete receptenzoete recepten

Zomerse rolls met roze icing

Dit was het allereerste recept dat ik ontwikkelde voor Brenda. Een heel zomerse, frisse en lekkere schaal vol zomerse rolls gevuld met zomerfruit. Echt waar, ik had niet met een andere knaller kunnen beginnen! Deze rolls hebben het namelijk allemaal: lekker zacht, romig, fruitig, zoet en alles wat je maar zoekt in een baksel. Deze wil je dus maken! Vandaag nog. Gewoon hier klikken en het recept maken!

zoete receptenzoete recepten

Crisp tart-cake

Brenda vroeg of er nog lezers waren met specifieke verzoekjes. En dat bleek zo te zijn. We kregen een heel bijzonder verzoek: of we de in Zuid-Afrika wereldberoemde crisp tart wilden maken. Voor wie het niet kent (ik ken ‘m ook pas sinds dit verzoekje): dat is de Zuid-Afrikaanse variant op tiramisu, waarbij kokos-, karamel- en muntsmaken over elkaar heen buitelen. Ik vroeg een goede vriendin uit Zuid-Afrika om advies en je leest hier wat ze van dat verzoek vond 🙂

zoete receptenzoete recepten

Zoete recepten 5: Blueberrycheesecake

Ik vond het wel eens tijd voor iets anders: een cheesecake uit een cakevorm. Dus niet rond, maar rechthoekig. En omdat ik gek ben op blueberry muffins vond ik het wel een leuk idee om een cheesecake van blueberry’s te maken. Dat werd deze superlekkere cake! Met een bodem van spritzen en een niet al te zoete vulling. Jammie! Je vindt het recept hier!

zoete recepten

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen