JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
Bananenbrood met courgette en chocola
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

  • 30 juni 2020
  • Geen reacties
Total
19
Shares
11
0
8
0
0

Yes! Ik deed weer mee aan de #swiepswapswoep van Mandy and More! Die leukerd doet dit inmiddels voor de zoveelste keer en deze keer deden er nóg meer mensen mee. Begrijpelijk, want koken van het blog van iemand anders is gewoon echt leuk! Ik mocht deze keer koken van het bijzonder mooie blog van Annemiek van Leven als god in Frankrijk en koos voor dit bananenbrood met courgette en chocola.

Annemiek en haar man gaan spannende tijden tegemoet. Binnenkort emigreren ze namelijk naar – hoe kan het ook anders – Frankrijk! Superspannend! Je kunt hun avonturen volgen via Annemieks blog, echt een aanrader!

Van de website koos ik voor dit recept voor courgette-bananenbrood. Ik bleek namelijk alles in huis te hebben én de bananen uit de fruitschaal waren nog net niet bruin. Ideaal dus voor bananenbrood. Ik paste het recept een klein beetje aan door er andere kruiden, een beetje suiker en chocolade aan toe. Omdat, nou ja gewoon daarom! Voor mij hoeft dit bananenbrood niet per se heel gezond te zijn 😊 Lekker is ie wel – ik zou ‘m maar snel proberen als ik jullie was!

Bananenbrood met courgette en chocola

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood met courgette en chocola?

  • 4 rijpe bananen, let op, houd 1 banaan achter, die gaat bovenop
  • 4 eieren
  • 1 tl koekkruiden
  • 80 g amandelmeel
  • 70 gram havermeel (ik maal gewoon havermout fijn)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 eetlepel (kokosbloesem)suiker + extra om eroverheen te strooien
  • 50 gram gemengde zaden, bv lijnzaad, zonnenbloempitten en sesamzaad
  • 500 gram grof geraspte courgette, druk het vocht er goed uit en droog met keukenpapier
  • 100 gram ongebrande walnoten, grof gesneden
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes gesneden

Extra nodig: springvorm van 18cm

bananenbrood met courgette en chocola

Hoe maak je dit lekkere bananenbrood?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in.

2. Maal 3 bananen fijn met een staafmixer of in de keukenmachine.

3. Voeg dan de eieren en de koekkruiden toe en mix het tot een glad geheel.

4. Spatel vervolgens het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, de suiker en de zaden erdoorheen.

5. Spatel de geraspte (uitgelekte) courgette, de walnoten en de chocolade erdoor.

6. Doe dan het beslag in de cakevorm en strijk het glad.

7. Snij de laatste banaan in de lengte door en druk deze licht in het beslag zodat je de banaan nog ziet als het bananenbrood gebakken is, dus niet te diep. Verdeel er nog 1 eetlepel suiker overheen zodat de bovenkant mooi karameliseert in de oven.

8. Bak het bananenbrood 70 minuten en prik hem dan in met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is het brood gaar. Anders nog 5 minuten langer bakken en opnieuw prikken.

Laat het bananenbrood met courgette en chocola vervolgens afkoelen op een rooster, haal dan uit de springvorm en serveer meteen.

Bananenbrood met courgette en chocola

11
0
8
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Pannenkoeken met karnemelk
  • Ontbijt
  • Zoet

Pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone

  • 13 juni 2020
Lees verder
Volgende artikel
Vega ragú met Pulled Oats
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Vega ragú met Pulled Oats

  • 15 september 2020
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
snelle pita's met komkommer en avocadoroom
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle pita’s met komkommer en avocadoroom (Fast food, Fast shoot)

  • 26 januari 2021
bloemkoolsoep
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bloemkoolsoep (van geroosterde bloemkool)

  • 7 januari 2021
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
Vega ragú met Pulled Oats
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Vega ragú met Pulled Oats

  • 15 september 2020
Pannenkoeken met karnemelk
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone

  • 13 juni 2020
chocolate chip cookies
Lees verder
  • Zoet

De lekkerste chocolate chip cookies ever!

  • 31 mei 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SNELLE PITA'S IN FAST FOOD, FAST SHOOT!  Ik deel via mijn stories af en toe mijn lunch en avondeten. Vaak zijn dat receptjes die ik snel maak en waar ik een snelle mobielfoto van maak. Die recepten redden het nooit tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg zijn (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde 🤦🏼‍♀️! ⁠ 187 40
KLEIN GELUK  Ik weet niet of jullie het merken, maar in deze gekke tijden merk ik een verharding in de omgang met elkaar. Vooral de competitie over wie het het zwaarste heeft op dit moment vind ik lastig. Volgens mij heeft iedereen in deze tijd zijn of haar eigen verhaal en is ieder verhaal het waard om te vertellen en om naar te luisteren 😌⁠ 142 54
HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? 🙂⁠ 150 16
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen 😊🙈⁠ 176 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 164 25
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 97 18
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?