JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
Bananenbrood met courgette en chocola
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

Total
15
Shares
6
0
9
0
0

Yes! Ik deed weer mee aan de #swiepswapswoep van Mandy and More! Die leukerd doet dit inmiddels voor de zoveelste keer en deze keer deden er nóg meer mensen mee. Begrijpelijk, want koken van het blog van iemand anders is gewoon echt leuk! Ik mocht deze keer koken van het bijzonder mooie blog van Annemiek van Leven als god in Frankrijk en koos voor dit bananenbrood met courgette en chocola.

Annemiek en haar man gaan spannende tijden tegemoet. Binnenkort emigreren ze namelijk naar – hoe kan het ook anders – Frankrijk! Superspannend! Je kunt hun avonturen volgen via Annemieks blog, echt een aanrader!

Van de website koos ik voor dit recept voor courgette-bananenbrood. Ik bleek namelijk alles in huis te hebben én de bananen uit de fruitschaal waren nog net niet bruin. Ideaal dus voor bananenbrood. Ik paste het recept een klein beetje aan door er andere kruiden, een beetje suiker en chocolade aan toe. Omdat, nou ja gewoon daarom! Voor mij hoeft dit bananenbrood niet per se heel gezond te zijn 😊 Lekker is ie wel – ik zou ‘m maar snel proberen als ik jullie was!

Bananenbrood met courgette en chocola

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood met courgette en chocola?

  • 4 rijpe bananen, let op, houd 1 banaan achter, die gaat bovenop
  • 4 eieren
  • 1 tl koekkruiden
  • 80 g amandelmeel
  • 70 gram havermeel (ik maal gewoon havermout fijn)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 eetlepel (kokosbloesem)suiker + extra om eroverheen te strooien
  • 50 gram gemengde zaden, bv lijnzaad, zonnenbloempitten en sesamzaad
  • 500 gram grof geraspte courgette, druk het vocht er goed uit en droog met keukenpapier
  • 100 gram ongebrande walnoten, grof gesneden
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes gesneden

Extra nodig: springvorm van 18cm

bananenbrood met courgette en chocola

Hoe maak je dit lekkere bananenbrood?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in.

2. Maal 3 bananen fijn met een staafmixer of in de keukenmachine.

3. Voeg dan de eieren en de koekkruiden toe en mix het tot een glad geheel.

4. Spatel vervolgens het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, de suiker en de zaden erdoorheen.

5. Spatel de geraspte (uitgelekte) courgette, de walnoten en de chocolade erdoor.

6. Doe dan het beslag in de cakevorm en strijk het glad.

7. Snij de laatste banaan in de lengte door en druk deze licht in het beslag zodat je de banaan nog ziet als het bananenbrood gebakken is, dus niet te diep. Verdeel er nog 1 eetlepel suiker overheen zodat de bovenkant mooi karameliseert in de oven.

8. Bak het bananenbrood 70 minuten en prik hem dan in met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is het brood gaar. Anders nog 5 minuten langer bakken en opnieuw prikken.

Laat het bananenbrood met courgette en chocola vervolgens afkoelen op een rooster, haal dan uit de springvorm en serveer meteen.

Bananenbrood met courgette en chocola

6
0
9
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Iced coconut latte
  • Drankjes

Iced coconut latte

Lees verder
Volgende artikel
Salade met geroosterde pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met pompoen, druiven en vijgen-rozemarijndressing

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.