Bananenpancakes met kiwisalsa

13 aug 2017 | Ontbijt

Een paar weken geleden mocht ik een wellnessbon uitdelen aan degene die van jullie het lekkerste recept met ZespriSunGold-kiwi’s maakte. Zelf maakte ik twee gerechtjes met kiwi: deze trifle van kiwi en een heerlijke smoothiebowl. Tussen de inzendingen van jullie kant zaten heel erg lekkere recepten, maar er kon er maar eentje winnen. Dat was Linda Mei, met haar bananenpancakes met kwark en kiwi.

Waarom ik koos voor haar recept was omdat ik het idee van de combi bananenpancakes en kiwi heel aantrekkelijk. Bovendien had ik zelf nog niet eerder bananenpannenkoekjes gemaakt. Als je googelt op ‘bananenpancakes’ of ‘bananenpannenkoekjes’ dan weet je dat ik echt by far niet de enige ben die dit recept op de website heeft staan. Origineel is het dus niet echt. Wel heel.erg.lekker. En omdat ik dat ook mee vind wegen in de vraag of een recept wel of niet op mijn website komt, heb ik er toch voor gekozen om dit recept uit te werken. Ik heb er natuurlijk nog wel wat extra’s aan toegevoegd. Zo ben ik dan ook wel weer 🙂

Linda Mei, nogmaals van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat je heel erg gaat genieten van je wellnessbon 🙂

bananenpancakes

Wat heb je nodig voor 8 bananenpancakes?

  • 2 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 1/4 theelepel 5-spice
  • 1/2 theelepel kaneel
  • agavesiroop voor erover

Voor de salsa:

  • 2 rijpe ZespriSunGold-kiwi’s
  • klein handje munt
  • kokossnippers

bananenpancakes

Hoe maak je dit lekkere ontbijtje?

1. Maak allereerst de kiwisalsa. Doe dit door de kiwi’s te schillen en ze in kleine stukjes te snijden. Meng hier de in kleine stukjes gesneden munt en kokossnippers vervolgens door.

2. Prak nu de bananen in een kom.

3. Klop daarna in een andere kom de eieren los. Giet de eieren bij de bananen en roer goed door.

4. Voeg het snufje zout, de 5-spice en de kaneel toe en roer nog even kort door.

5. Verwarm een pan met anti-aanbaklaag op laag tot middelhoog vuur en verhit er wat olie of boter in.

bananenpancakes

6. Maak met een lepel kleine pancakes in je pan (doorsnede ongeveer 10 cm).

7. Bak ieder pannenkoekje totdat de bovenkant licht gestold is.

8. Keer de pannenkoekjes vervolgens voorzichtig om, het zijn delicate pannenkoekjes!

9. Herhaal dit daarna totdat je beslag helemaal op is.

Serveer de pannenkoekjes met de kiwisalsa en eventueel wat agavesiroop. Eet smakelijk!

bananenpancakes

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen