Kerstcake

24 dec 2018 | Feestdagen, Zoet

Een echte kerstcake kon natuurlijk niet ontbreken tijdens de 10 days of christmas! Daarom maakte ik een paar dagen geleden deze lekkere en kerstige cake. Heel makkelijk te maken en lekker smeuig. De chocola en de cranberries in de cake maken ‘m extra feestelijk en zorgen voor een minder zoete cake. Erg lekker!

Een kerstmenu start of eindigt met iets zoets, vind ik. En deze cake leent zich daar prima voor. Eet een plakje bij de koffie of maak er halve plakjes van die je serveert met een bolletje ijs en wat slagroom – een ideaal kersttoetje! Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze lekkere kerstcake?

  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 200 gram kwark
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram pure chocola, in stukjes
  • handje gedroogde cranberries
  • eventueel: karamelsaus
  • eventueel: kerstmerengues

kerstcake

Hoe maak je deze lekkere cake?

1. Verhit de oven op 180 graden en vet een cakeblik in met boter. Bestrooi vervolgens het cakeblik met bloem en zorg dat de bloem overal een beetje plakt. Tik de overtollige bloem dan uit het blik.

2. Mix met een mixer de boter met de suiker tot je een geheel krijgt. Voeg dan een voor een de eieren toe. Zorg dat ieder ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.

3. Voeg nu de kwark en het citroensap toe en laat de mixer op laag tempo nog even draaien.

4. Mix in een andere kom de bakpoeder met het bakmeel.

5. Voeg lepel voor lepel het meel met het bakpoeder toe aan de eiermix.

6. Roer vervolgens met de hand de chocoladestukjes en de cranberries door het beslag en stort het beslag in het bakblik.

kerstcake

7. Bak de cake in 40 – 45 minuten gaar in het midden van de oven.

8. Laat de cake 5 minuten afkoelen in het bakblik en stort het dan op een rekje.

9. Wil je de cake afmaken met de karamelsaus? Maak dan de karamelsaus tijdens het bakken van de cake en laat deze saus goed afkoelen. Giet ‘m over de cake als deze bijna helemaal is afgekoeld. Garneer de cake vervolgens met de kerstmerengues en eventueel nog wat cranberries.

kerstcake

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

4 Reacties

  1. Yvonne

    Net gemaakt en de smaak is goddelijk… heerlijk… lekker…. met clotted cream voor bij het kopje ’tea’.

    • JoorKitchen

      Wat fijn om te horen! Daar word ik blij van 🙂 Geniet ervan & heel mooie dagen!

  2. Yvonne

    Net gemaakt en de smaak is goddelijk… heerlijk… lekker…. met clotted cream voor bij het kopje ’tea’.

    • JoorKitchen

      Wat fijn om te horen! Daar word ik blij van 🙂 Geniet ervan & heel mooie dagen!

Een reactie versturen