JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
2K
  • Dessert

Frozen yoghurt met mango

  • 12 juni 2015
  • Een reactie
  • 2 minuten lezen
  • 172 x bekeken
Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Ik ga een bekentenis doen die niet iedereen zal begrijpen. Komt ‘ie: ik word niet zo blij vind dit warme weer als de meeste mensen. Tot een graad of 22 vind ik het nog prima, maar temperaturen daarboven hoeven van mij niet zo. Waarom? Een combinatie van factoren denk ik. Ik word heel moe van warm weer en krijg er snel hoofdpijn door en ik verbrand al als ik alleen maar naar de zon kijk. Ik ben zeg maar een ‘garnaal in disguise’. Als het zo warm is als vandaag ben ik dus ook altijd op zoek naar verkoeling en blijf ik – als dat tenminste mogelijk is – overdag het liefst binnen.

Er zitten natuurlijk ook veel voordelen aan de zomer: lange lichte avonden, lekker hangen op een terrasje tot ‘s avonds laat, veel vrolijke mensen op straat. Die voordelen zie ik echt wel. Maar de bijbehorende warmte hoeft van mij niet. Een zomer met temperaturen tot 25 graden lijkt mij ideaal. Als de temperaturen toch stijgen, zoek ik verkoeling met bijvoorbeeld ijsblokjes van citroensap in een koud glas water of deze heerlijke frozen yoghurt met mango en honing (en zonder suiker). Heerlijk verfrissend, met een fijne mangosmaak. Enjoy!

Wat heb je nodig om een grote bak van deze frozen yoghurt te maken?

* 1 mango, in stukjes gesneden in ingevroren (of een pakje diepvriesmango van de AH)
* 150 ml Griekse yoghurt
* 2 eetlepels honing

Hoe maak je deze heerlijke frozen yoghurt?

Zorg dat je vooraf checkt of je blender sterk genoeg is om bevroren fruit te malen. Als dat mogelijk is, kun je aan de slag! Doe de bevroren mangostukjes in een blender en maal ze fijn. Voeg dan de Griekse yoghurt en de honing toe en blender door totdat het een mooi geheel geworden is. Je kunt eventueel nog meer honing toevoegen als je het ijs zoeter wilt hebben. Meteen opdienen met een blaadje munt.

frozen yoghurt met mango

0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • ijs
  • mango
  • yoghurt
Vorige artikel
  • Avondeten

Gepofte zoete aardappel (uit Uit Paulines keuken)

  • 10 juni 2015
Lees verder
Volgende artikel
  • Lunch

Gastblog ‘de man’: anti-katerlunch

  • 13 juni 2015
Lees verder
Ook lekker:
taart van eierkoeken met kruidnoten
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Taart van eierkoeken met kruidnoten

  • 2 december 2019
Sinterklaascrumble met koffiemascarpone
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

  • 17 november 2019
crumble met zacht fruit
Lees verder
  • Dessert
  • Ontbijt
  • Zoet

Crumble met zacht fruit en passievrucht

  • 29 september 2019
appelcrumble
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Makkelijke appelcrumble

  • 13 januari 2018
ananasfool 1
Lees verder
  • Dessert

Ananasfool

  • 24 mei 2017
Tiramisu JoorKitchen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen

Speculaastiramisu met Amarula uit Guilty pleasures

  • 20 december 2015
Lees verder
  • Dessert

Tiramisu met limoncello

  • 4 oktober 2015
Mango-bitterkoekjestoetje
Lees verder
  • Dessert

Toetje van mango en bitterkoekjes

  • 12 juli 2015
1 reactie
  1. Natalia Bos schreef:
    13 juni 2015 om 8:48 am

    Ik ben dol op mango))

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZALMBONBONS NU ONLINE | Een topper voor het kerstdiner, deze zalmbonbons! Heel makkelijk te maken en beter nog, ze worden lekkerder als je ze iets langer van tevoren maakt 😁 Superhandig! 144 44
NU ONLINE - KERST IS ON! | Oke, voordat je denkt dat ik superhappy ben dat het bijna kerst is - you're wrong! Ik ben niet zo'n megafan van de decembermaand, maar that's too personal om hier verder uit te leggen 🙃 Wat ik wel heel leuk vind aan de decembermaand is dat iedereen zo bezig is met eten. Wat ga ik eten met Kerst? Maak ik nog wat lekkers voor Sinterklaas? Etcetera. Ook mensen die doorgaans niet zo met eten bezig zijn. Supergezellig! 168 48
IT'S MY BIRTHDAY 🎉 | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu 😉). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken 😁 En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen 🙌 228 143
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig 🙈? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren 🙈😂?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden 😉 Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim ☺ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch 😁? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 148 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond 🙃 En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond 😉 Dus koffietijd! 146 26
NU ONLINE | Onze echtelijke twisten gaan nooit over de grote zaken des levens (daar zitten we meestal wel over op 1 lijn), maar er is wel een issue dat eens in de zoveel tijd de hoek om komt kijken. En dat issue heet pompoen. @jurgenkoster is geen fan en dat vind ik stom. Echt heel stom. 196 48
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?