JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
bahn mi met Pulled Oats
  • Avondeten
  • Lunch

Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo

Total
76
Shares
1
0
75
0
0

Sinds half juni is Pulled Oats® van Gold&Green beschikbaar bij Albert Heijn. Als je nu denkt: Pulled Oats, wat is dat? Lees dan vooral verder! Pulled Oats is een nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland die wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Superhandig voor vegetariers en vegans, want daardoor bevatten Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten. En het zijn juist die eiwitten die je best lastig binnenkrijgt als je geen vlees eet. Ik had al wel eerder van dit product gehoord en was dus ook superhappy dat ik het uit mocht gaan proberen. Eerder maakte ik al deze loaded nacho’s met Pulled Oats en pico de gallo en en een snelle curry met Pulled Oats en basilicumraïta. Nu is het tijd voor Vietnamse Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo!

Báhn mì zijn mijn nieuwe lievelingsbroodjes. Deze van oorsprong Vietnamese lekkernij geserveerd op Frans stokbrood vind je in allerlei soorten terug bij de Vietnamse straatverkopers. Wat er altijd opzit zijn zoetzure groenten en iets van vlees, vis of tofu. Eerder maakte ik al deze heerlijke Báhn mì met tofu en hoisinmayonaise en nu vond ik het tijd om de sojavrije Pulled Oats ster van de show te maken. Het resultaat is een lekker pittig broodje met romige srirachamayo en zoetzure groente, lekker!

Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo

Wat heb je nodig voor 4 Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo?

Voor de zoetzure groente

  • 100 gram julienne wortelreepjes
  • 10 radijsjes
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepels zout
  • 3 eetlepels (rijstwijn)azijn

Voor de Pulled Oats

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bakje Pulled Oats naturel
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel srirachasaus
  • rasp en sap van 1/2 limoen
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 rustiek stokbrood
  • verse koriander

Voor de srirachamayo

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels srirachasaus

Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo

Hoe maak je deze licht pittige Báhn mì?

1. Start met het maken van de zoetzure groenten: snijd de radijsjes in dunne plakjes en snijd de komkommers zonder de zaadlijsten in dunne reepjes. Meng de wortel, de radijsjes en de komkommer in een schaal met de suiker, het zout en de azijn. Laat minimaal 10 minuten staan.

2. Meng in een steelpannetje op laag vuur de vissaus met de srirachasaus, de rasp en het sap van de limoen en de basterdsuiker totdat de suiker is opgelost. Haal dan van het vuur.

3. Verwarm wat zonnebloem- of sesamolie in een koekenpan en fruit hierin kort de (fijngesneden of geperste) knoflook. Voeg dan de Pulled Oats toe en bak zo’n 4-5 minuten. Snijd de bosuitjes in de tussentijd in dunne ringetjes en voeg de helft van de ringetjes vlak voor het einde van de baktijd toe aan de Pulled Oats.

4. Haal de Pulled Oats van het vuur en voeg de sriracha-limoensaus toe. Roer kort door.

5. Maak de srirachamayo door de sriracha en de mayonaise te mengen.

6. Snijd het stokbrood vervolgens in 4 stukken en snijd ze open. Snijd ze niet helemaal door! Smeer ieder broodje aan beide binnenkanten in met srircachamayo en vul elk broodje met de Pulled Oats met saus en de (uitgelekte) zoetzure groente.

Serveer de Báhn mì met Pulled Oats met de rest van de srirachamayo en de verse koriander.

Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo

Ik mocht Pulled Oats uitproberen en ik werd gevraagd om er een recept mee te ontwikkelen. Weten hoe ik mijn samenwerkingen kies? Lees hier mijn disclaimer.

1
0
75
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
  • diner
  • lunch
  • tomaten. vega
Vorige artikel
Makkelijke soep van geroosterde paprika
  • Avondeten
  • Lunch

Makkelijke soep van geroosterde paprika

Lees verder
Volgende artikel
zelf eiersalade maken
  • Borrel
  • Lunch
  • Ontbijt

Zelf eiersalade maken

Lees verder
Ook heel lekker
Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK DOE MAAR WAT..⁠ 145 14
SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 73 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.