JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
bahn mi met Pulled Oats
  • Avondeten
  • Lunch

Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo

Total
75
Shares
1
0
74
0
0

Sinds half juni is Pulled Oats® van Gold&Green beschikbaar bij Albert Heijn. Als je nu denkt: Pulled Oats, wat is dat? Lees dan vooral verder! Pulled Oats is een nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland die wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Superhandig voor vegetariers en vegans, want daardoor bevatten Pulled Oats behoorlijk wat eiwitten. En het zijn juist die eiwitten die je best lastig binnenkrijgt als je geen vlees eet. Ik had al wel eerder van dit product gehoord en was dus ook superhappy dat ik het uit mocht gaan proberen. Eerder maakte ik al deze loaded nacho’s met Pulled Oats en pico de gallo en en een snelle curry met Pulled Oats en basilicumraïta. Nu is het tijd voor Vietnamse Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo!

Báhn mì zijn mijn nieuwe lievelingsbroodjes. Deze van oorsprong Vietnamese lekkernij geserveerd op Frans stokbrood vind je in allerlei soorten terug bij de Vietnamse straatverkopers. Wat er altijd opzit zijn zoetzure groenten en iets van vlees, vis of tofu. Eerder maakte ik al deze heerlijke Báhn mì met tofu en hoisinmayonaise en nu vond ik het tijd om de sojavrije Pulled Oats ster van de show te maken. Het resultaat is een lekker pittig broodje met romige srirachamayo en zoetzure groente, lekker!

Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo

Wat heb je nodig voor 4 Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo?

Voor de zoetzure groente

  • 100 gram julienne wortelreepjes
  • 10 radijsjes
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepels zout
  • 3 eetlepels (rijstwijn)azijn

Voor de Pulled Oats

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bakje Pulled Oats naturel
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel srirachasaus
  • rasp en sap van 1/2 limoen
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 rustiek stokbrood
  • verse koriander

Voor de srirachamayo

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels srirachasaus

Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo

Hoe maak je deze licht pittige Báhn mì?

1. Start met het maken van de zoetzure groenten: snijd de radijsjes in dunne plakjes en snijd de komkommers zonder de zaadlijsten in dunne reepjes. Meng de wortel, de radijsjes en de komkommer in een schaal met de suiker, het zout en de azijn. Laat minimaal 10 minuten staan.

2. Meng in een steelpannetje op laag vuur de vissaus met de srirachasaus, de rasp en het sap van de limoen en de basterdsuiker totdat de suiker is opgelost. Haal dan van het vuur.

3. Verwarm wat zonnebloem- of sesamolie in een koekenpan en fruit hierin kort de (fijngesneden of geperste) knoflook. Voeg dan de Pulled Oats toe en bak zo’n 4-5 minuten. Snijd de bosuitjes in de tussentijd in dunne ringetjes en voeg de helft van de ringetjes vlak voor het einde van de baktijd toe aan de Pulled Oats.

4. Haal de Pulled Oats van het vuur en voeg de sriracha-limoensaus toe. Roer kort door.

5. Maak de srirachamayo door de sriracha en de mayonaise te mengen.

6. Snijd het stokbrood vervolgens in 4 stukken en snijd ze open. Snijd ze niet helemaal door! Smeer ieder broodje aan beide binnenkanten in met srircachamayo en vul elk broodje met de Pulled Oats met saus en de (uitgelekte) zoetzure groente.

Serveer de Báhn mì met Pulled Oats met de rest van de srirachamayo en de verse koriander.

Báhn mì met Pulled Oats en srirachamayo

Ik mocht Pulled Oats uitproberen en ik werd gevraagd om er een recept mee te ontwikkelen. Weten hoe ik mijn samenwerkingen kies? Lees hier mijn disclaimer.

1
0
74
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
  • diner
  • lunch
  • tomaten. vega
Vorige artikel
Makkelijke soep van geroosterde paprika
  • Avondeten
  • Lunch

Makkelijke soep van geroosterde paprika

Lees verder
Volgende artikel
zelf eiersalade maken
  • Borrel
  • Lunch
  • Ontbijt

Zelf eiersalade maken

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.