JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
6
Shares
0
0
6
0
0

Ik ben meer een hartige snoeper dan een zoete snoeper. Met andere woorden: je maakt mij blijer met chips dan met chocola. De borrel is daarom een van mijn lievelingseetmomenten van de dag. Het liefst ga ik helemaal los en maak ik allerlei kleine borrelgerechtjes (zoals je hier, hier en hier al kon zien).

Deze ingepakte camembert is mijn nieuwe favo borrelgerechtje. Ik vond ‘m op een van mijn favo receptensites, Foodwishes. Warm uit de oven, met wat warm brood om de uitgelopen kaas mee op te lepelen, is mijn definitie van een toprecept voor de borrel. Hij stond bij ons op Eerste Kerstdag op tafel tijdens de kerstbrunch en was een denderend succes. Maar dit recept is natuurlijk ook prima te maken voor de oud-of nieuwjaarsborrel. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze heerlijke traktatie?

* 1 camembert (dikte / grootte maakt niet uit)
* bladerdeeg (gebruik je plakjes? Dan ongeveer 4 plakjes bladerdeeg), ontdooid
* handje cranberries, grof gehakt
* handje walnoten, in kleine stukjes
* 1 ei, losgeklopt

DSC_7733

Hoe maak je dit heerlijke ovenkaasje?

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en druk ze even vast. Rol dan uit tot een rechthoek van ongeveer 20 bij 25 cm.

Snijd het kaasje over de lengte doormidden en draai beide helften met de snijkant naar boven. Leg op de ene helft de cranberries en op de andere helft de walnoten. Leg vervolgens beide helften weer op elkaar.

Leg het kaasje op het bladerdeeg. Bestrijk vervolgens de randen bladerdeeg om het kaasje met ei. Vouw vervolgens twee tegenoverliggende helften van het bladerdeeg over het kaasje en ga daarna verder met de andere twee helften. Zorg dat je niet teveel bladerdeeg over elkaar heen vouwt, dan is je kans op ongaar deeg groter.

Draai het kaasje vervolgens om en trek het bladerdeeg rondom nog iets strakker. Je kunt het kaasje eventueel nog versieren met restjes bladerdeeg. Leg het ingepakte kaasje nu minimaal 1 uur in de vriezer. Dit moet je echt doen, want het bladerdeeg doet er langer over om bruin en gaar te worden dan het kaasje erover doet om te smelten. Als je het kaasje niet van tevoren invriest, loop je dus grote kans dat je kaas tijdens het bakken in de oven uit het ongare deeg loopt.

Verwarm de oven in de tussentijd tot 225 graden. Zet het bevroren ingepakte kaasje op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenkant en de zijkant met het losgeklopte ei en zet het kaasje in de oven. Check na 15 minuten of het deeg gaar en bruin is. Laat zo nodig het kaasje nog 5 minuten staan. Serveer het meteen nadat je het uit de oven hebt gehaald.

DSC_7759DSC_7744

0
0
6
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • borrel
  • kaas
  • oven
Vorige artikel
  • Zoet

Shortbread cookies

Lees verder
Volgende artikel
  • Borrel

Borrelhapjes #4: 3x avocadodip

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.