JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
6
Shares
1
0
5
0
0

Zoals jullie wellicht weten, maak ik af en toe als insider een gerecht met Princess-producten*. Eerder maakte ik al deze makreelburgertjes en deze lekkere, gevulde paprika. Nu is het tijd voor een makkelijke ovenschotel: deze Mexicaanse lasagne.

Ik vond het een uitdaging om te koken met zoveel mogelijk producten uit de voorraadkast. Alleen de tomaten (die je overigens uit blik kunt gebruiken) en de ui en knoflook komen niet uit de voorraadkast. De rest lekker wel. Verder is deze ovenschotel heel makkelijk te maken en heel erg lekker. Snel proberen dus!

** Lees hier mijn disclaimer!

mexicaanse lasagne

Wat heb je nodig voor deze Mexicaanse lasagne?

  • 1 sjalotje
  • een teentje knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 2 blikjes tonijn op zonnebloemolie
  • 1 blikje bonenmix
  • 1 klein blikje mais
  • 4 tomaten
  • 500 gram passata
  • 3 grote tortilla’s
  • 50 gram geraspte kaas
  • handje tortillachips
  • 1 avocado

Extra benodigd: ovenschaal

mexicaanse lasagne

Hoe maak je deze makkelijke ovenschotel?

1. Snipper de sjalot en de knoflook. Laat de bonen en de mais uitlekken in een vergiet.

2. Verwarm vervolgens een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1 el olijfolie toe.

3. Fruit de ui en de knoflook totdat de ui glazig ziet. Voeg vervolgens het paprikapoeder, het komijnpoeder en de gemalen koriander toe. Roer kort door. Voeg vervolgens de tonijn toe. Roer door.

4. Voeg als laatste de bonenmix, de mais en de passata toe. Laat 1 minuut opwarmen.

5. Verdeel 1/4 van de mix over de bodem van een ovenchaal. Leg hier 1 tortilla op. Schep daar vervolgens weer 1/4 van de tonijnmix overheen. Dan weer een tortilla, 1/4 van de mix, een tortilla en eindig met de laatste 1/4 van de mix.

6. Verdeel de tortillachips over de mexicaanse lasagne en verdeel daar de kaas weer over.

7. Zet de ovenschaal 5 minuten onder de gril in de oven totdat de kaas gesmolten is.

8. Snijd als laatste de avocado in blokjes en verdeel ze over de ovenschotel. Serveer meteen.

mexicaanse lasagne

1
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
lunchsalade
  • Lunch

Lunchsalade met tonijn en geroosterde kikkererwten

Lees verder
Volgende artikel
wortelcake
  • Zoet

Wortelcake

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  137 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.