Mexicaanse lasagne

16 jan 2019 | Avondeten, Vegetarisch

Zoals jullie wellicht weten, maak ik af en toe als insider een gerecht met Princess-producten*. Eerder maakte ik al deze makreelburgertjes en deze lekkere, gevulde paprika. Nu is het tijd voor een makkelijke ovenschotel: deze Mexicaanse lasagne.

Ik vond het een uitdaging om te koken met zoveel mogelijk producten uit de voorraadkast. Alleen de tomaten (die je overigens uit blik kunt gebruiken) en de ui en knoflook komen niet uit de voorraadkast. De rest lekker wel. Verder is deze ovenschotel heel makkelijk te maken en heel erg lekker. Snel proberen dus!

** Lees hier mijn disclaimer!

mexicaanse lasagne

Wat heb je nodig voor deze Mexicaanse lasagne?

  • 1 sjalotje
  • een teentje knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 2 blikjes tonijn op zonnebloemolie
  • 1 blikje bonenmix
  • 1 klein blikje mais
  • 4 tomaten
  • 500 gram passata
  • 3 grote tortilla’s
  • 50 gram geraspte kaas
  • handje tortillachips
  • 1 avocado

Extra benodigd: ovenschaal

mexicaanse lasagne

Hoe maak je deze makkelijke ovenschotel?

1. Snipper de sjalot en de knoflook. Laat de bonen en de mais uitlekken in een vergiet.

2. Verwarm vervolgens een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1 el olijfolie toe.

3. Fruit de ui en de knoflook totdat de ui glazig ziet. Voeg vervolgens het paprikapoeder, het komijnpoeder en de gemalen koriander toe. Roer kort door. Voeg vervolgens de tonijn toe. Roer door.

4. Voeg als laatste de bonenmix, de mais en de passata toe. Laat 1 minuut opwarmen.

5. Verdeel 1/4 van de mix over de bodem van een ovenchaal. Leg hier 1 tortilla op. Schep daar vervolgens weer 1/4 van de tonijnmix overheen. Dan weer een tortilla, 1/4 van de mix, een tortilla en eindig met de laatste 1/4 van de mix.

6. Verdeel de tortillachips over de mexicaanse lasagne en verdeel daar de kaas weer over.

7. Zet de ovenschaal 5 minuten onder de gril in de oven totdat de kaas gesmolten is.

8. Snijd als laatste de avocado in blokjes en verdeel ze over de ovenschotel. Serveer meteen.

mexicaanse lasagne

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen