JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Mexicaanse lasagne

Total
6
Shares
1
0
5
0
0

Zoals jullie wellicht weten, maak ik af en toe als insider een gerecht met Princess-producten*. Eerder maakte ik al deze makreelburgertjes en deze lekkere, gevulde paprika. Nu is het tijd voor een makkelijke ovenschotel: deze Mexicaanse lasagne.

Ik vond het een uitdaging om te koken met zoveel mogelijk producten uit de voorraadkast. Alleen de tomaten (die je overigens uit blik kunt gebruiken) en de ui en knoflook komen niet uit de voorraadkast. De rest lekker wel. Verder is deze ovenschotel heel makkelijk te maken en heel erg lekker. Snel proberen dus!

** Lees hier mijn disclaimer!

mexicaanse lasagne

Wat heb je nodig voor deze Mexicaanse lasagne?

  • 1 sjalotje
  • een teentje knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 2 blikjes tonijn op zonnebloemolie
  • 1 blikje bonenmix
  • 1 klein blikje mais
  • 4 tomaten
  • 500 gram passata
  • 3 grote tortilla’s
  • 50 gram geraspte kaas
  • handje tortillachips
  • 1 avocado

Extra benodigd: ovenschaal

mexicaanse lasagne

Hoe maak je deze makkelijke ovenschotel?

1. Snipper de sjalot en de knoflook. Laat de bonen en de mais uitlekken in een vergiet.

2. Verwarm vervolgens een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1 el olijfolie toe.

3. Fruit de ui en de knoflook totdat de ui glazig ziet. Voeg vervolgens het paprikapoeder, het komijnpoeder en de gemalen koriander toe. Roer kort door. Voeg vervolgens de tonijn toe. Roer door.

4. Voeg als laatste de bonenmix, de mais en de passata toe. Laat 1 minuut opwarmen.

5. Verdeel 1/4 van de mix over de bodem van een ovenchaal. Leg hier 1 tortilla op. Schep daar vervolgens weer 1/4 van de tonijnmix overheen. Dan weer een tortilla, 1/4 van de mix, een tortilla en eindig met de laatste 1/4 van de mix.

6. Verdeel de tortillachips over de mexicaanse lasagne en verdeel daar de kaas weer over.

7. Zet de ovenschaal 5 minuten onder de gril in de oven totdat de kaas gesmolten is.

8. Snijd als laatste de avocado in blokjes en verdeel ze over de ovenschotel. Serveer meteen.

mexicaanse lasagne

1
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
lunchsalade
  • Lunch

Lunchsalade met tonijn en geroosterde kikkererwten

Lees verder
Volgende artikel
wortelcake
  • Zoet

Wortelcake

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.