JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas2
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas

Total
6
Shares
0
0
6
0
0

In de winter is het tijd voor soep! Van die lekkere, warme, dikke soep die je al verwarmt als je ernaar kijkt. En het ultieme ingrediënten voor een dergelijke soep vind ik pompoen. Maar omdat ik al meerdere pompoensoepen op mijn site heb staan (check meteen even deze geroosterdepompoensoep, deze pompoensoep met salie en deze pompoensoep met ricotta en pesto) vond ik het wel tijd voor een iets bijzonderder variant. Dat werd deze pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas.

Mandarijnen zijn nu in het seizoen. Superlekker zijn ze nu! En ze zitten vol sap, dus je kunt ze heel makkelijk uitpersen en het sap gebruiken in je soep. Ja echt! Pompoen en mandarijnsap is echt een topcombi! Zeker als je er zoals hier gebakken gnocchi en blauwe kaas aan toevoegt. Ik beloof je een bordje instant blijheid. En zeg nou zelf, dat kunnen we allemaal weleens gebruiken, niet?

Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas2

Wat heb je nodig voor deze pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas (4 personen)?

  • 200 gram bospeen
  • 1 flespompoen
  • 2 sjalotjes
  • twee teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 mandarijnen
  • 400 – 500 ml groentebouillon
  • 1 pak gnocchi
  • 100 gram blauwe kaas
  • handje pompoenpitten ter garnering
  • 2 eetlepels olijfolie plus extra om in te bakken
  • peper en zout
Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas3

Hoe maak je deze makkelijke soep met pompoen en mandarijn?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de bospeen vervolgens in stukken. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd dan ook in stukken.
  3. Verwijder de schil van de sjalotjes en snijd ze in kwarten. Verwijder ook het schilletje van de knoflookteentjes. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper.
  4. Verdeel vervolgens alles over de bakplaat en meng de groenten dan met de olijfolie en peper en zout.
  5. Rooster de groenten 15 – 20 munten in de oven totdat ze zacht zijn.
  6. Pers in de tussentijd de mandarijnen uit.
  7. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze vervolgens af en spoel ze om met koud water. Verwarm dan een koekenpan met daarin wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de gnocchi goudbruin.
  8. Doe de geroosterde groenten in een pan en voeg het sap van de mandarijnen en de groentebouillon toe. Mix tot een soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Rooster eventueel de pompoenpitten in een droge pan totdat ze ‘poffen’.
  10. Serveer de soep in diepe borden en garneer de soep met de pompoenpitten, de gebakken gnocchi en de blauwe kaas.
Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas4
Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas5
0
0
6
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Snelle chocolademousse met Amarula1
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

Lees verder
Volgende artikel
mini-pizzaatjes met geitenkaas
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.