Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas

28 dec 2021 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

In de winter is het tijd voor soep! Van die lekkere, warme, dikke soep die je al verwarmt als je ernaar kijkt. En het ultieme ingrediënten voor een dergelijke soep vind ik pompoen. Maar omdat ik al meerdere pompoensoepen op mijn site heb staan (check meteen even deze geroosterdepompoensoep, deze pompoensoep met salie en deze pompoensoep met ricotta en pesto) vond ik het wel tijd voor een iets bijzonderder variant. Dat werd deze pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas.

Mandarijnen zijn nu in het seizoen. Superlekker zijn ze nu! En ze zitten vol sap, dus je kunt ze heel makkelijk uitpersen en het sap gebruiken in je soep. Ja echt! Pompoen en mandarijnsap is echt een topcombi! Zeker als je er zoals hier gebakken gnocchi en blauwe kaas aan toevoegt. Ik beloof je een bordje instant blijheid. En zeg nou zelf, dat kunnen we allemaal weleens gebruiken, niet?

Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas2

Wat heb je nodig voor deze pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas (4 personen)?

  • 200 gram bospeen
  • 1 flespompoen
  • 2 sjalotjes
  • twee teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 mandarijnen
  • 400 – 500 ml groentebouillon
  • 1 pak gnocchi
  • 100 gram blauwe kaas
  • handje pompoenpitten ter garnering
  • 2 eetlepels olijfolie plus extra om in te bakken
  • peper en zout
Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas3

Hoe maak je deze makkelijke soep met pompoen en mandarijn?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de bospeen vervolgens in stukken. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd dan ook in stukken.
  3. Verwijder de schil van de sjalotjes en snijd ze in kwarten. Verwijder ook het schilletje van de knoflookteentjes. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper.
  4. Verdeel vervolgens alles over de bakplaat en meng de groenten dan met de olijfolie en peper en zout.
  5. Rooster de groenten 15 – 20 munten in de oven totdat ze zacht zijn.
  6. Pers in de tussentijd de mandarijnen uit.
  7. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze vervolgens af en spoel ze om met koud water. Verwarm dan een koekenpan met daarin wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de gnocchi goudbruin.
  8. Doe de geroosterde groenten in een pan en voeg het sap van de mandarijnen en de groentebouillon toe. Mix tot een soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Rooster eventueel de pompoenpitten in een droge pan totdat ze ‘poffen’.
  10. Serveer de soep in diepe borden en garneer de soep met de pompoenpitten, de gebakken gnocchi en de blauwe kaas.
Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas4
Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas5
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen