JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas2
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas

  • 28 december 2021
  • Geen reacties
Total
5
Shares
0
0
5
0
0

In de winter is het tijd voor soep! Van die lekkere, warme, dikke soep die je al verwarmt als je ernaar kijkt. En het ultieme ingrediënten voor een dergelijke soep vind ik pompoen. Maar omdat ik al meerdere pompoensoepen op mijn site heb staan (check meteen even deze geroosterdepompoensoep, deze pompoensoep met salie en deze pompoensoep met ricotta en pesto) vond ik het wel tijd voor een iets bijzonderder variant. Dat werd deze pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas.

Mandarijnen zijn nu in het seizoen. Superlekker zijn ze nu! En ze zitten vol sap, dus je kunt ze heel makkelijk uitpersen en het sap gebruiken in je soep. Ja echt! Pompoen en mandarijnsap is echt een topcombi! Zeker als je er zoals hier gebakken gnocchi en blauwe kaas aan toevoegt. Ik beloof je een bordje instant blijheid. En zeg nou zelf, dat kunnen we allemaal weleens gebruiken, niet?

Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas2

Wat heb je nodig voor deze pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas (4 personen)?

  • 200 gram bospeen
  • 1 flespompoen
  • 2 sjalotjes
  • twee teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 mandarijnen
  • 400 – 500 ml groentebouillon
  • 1 pak gnocchi
  • 100 gram blauwe kaas
  • handje pompoenpitten ter garnering
  • 2 eetlepels olijfolie plus extra om in te bakken
  • peper en zout
Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas3

Hoe maak je deze makkelijke soep met pompoen en mandarijn?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de bospeen vervolgens in stukken. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd dan ook in stukken.
  3. Verwijder de schil van de sjalotjes en snijd ze in kwarten. Verwijder ook het schilletje van de knoflookteentjes. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper.
  4. Verdeel vervolgens alles over de bakplaat en meng de groenten dan met de olijfolie en peper en zout.
  5. Rooster de groenten 15 – 20 munten in de oven totdat ze zacht zijn.
  6. Pers in de tussentijd de mandarijnen uit.
  7. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze vervolgens af en spoel ze om met koud water. Verwarm dan een koekenpan met daarin wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de gnocchi goudbruin.
  8. Doe de geroosterde groenten in een pan en voeg het sap van de mandarijnen en de groentebouillon toe. Mix tot een soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Rooster eventueel de pompoenpitten in een droge pan totdat ze ‘poffen’.
  10. Serveer de soep in diepe borden en garneer de soep met de pompoenpitten, de gebakken gnocchi en de blauwe kaas.
Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas4
Pompoen-bospeensoep met mandarijn, gnocchi en blauwe kaas5
0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei

  • 7 december 2021
Lees verder
Volgende artikel
mini-pizzaatjes met geitenkaas
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

  • 30 december 2021
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.