JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
2K
  • Borrel
  • Lunch

Bruschetta met geroosterde groenten

  • 22 mei 2019
  • Geen reacties
  • 2 minuten lezen
  • 279 x bekeken
Total
134
Shares
15
0
119
0
0

Tijd voor een lekker, makkelijk en snel lunchgerecht boordevol groenten! Groenten voor lunch, doen jullie dat vaak? Ik eigenlijk niet helaas, terwijl het zo gezond is! Als je flink wat groenten eet tijdens de lunch en dan nog wat tijdens het avondeten krijg je meer dan voldoende groenten binnen. Dus eigenlijk zou ik vaker aan groenten moeten denken voor de lunch! Dat is met deze bruschetta met geroosterde groenten prima gelukt!

Geen idee of ik het al eerder hier heb gezegd, maar ik ben niet zo’n fan van paprika. Dus ben ik steeds op zoek naar manieren om ‘m lekker te maken en ervan te kunnen smullen. Dat lukte al best goed met deze gevulde puntpaprika en deze superlekkere currysoep, maar ik ben altijd op zoek naar nog meer inspiratie. Zo bedacht ik afgelopen weekend deze in de oven geroosterde puntpaprika’s en tomaten op een afbakbroodje. Getopt met mozzarella en basilicum. En wat bleek? Dat was superlekker! Dus staan ze meteen op het blog. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden!

bruschetta met geroosterde groenten

Wat heb je nodig voor 4 bruschetta met geroosterde groenten?

  • 2 (spelt)afbakbroodjes
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • 1/2 bakje basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie extra vierge ter garnering

bruschetta met geroosterde groenten

Hoe maak je dit lekkere lunchgerecht?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd ze in dunne reepjes.

3. Meng de tomaatjes en puntpaprika vervolgens in een kom met de geperste knoflook, flink wat olijfolie en flink wat peper en zout.

4. Leg de groenten op de helft van de bakplaat en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.

5. Leg de broodjes na 10 minuten op de andere helft van de bakplaat en bak 10 minuten mee totdat ze bruin en gaar zijn.

6. Haal de bakplaat uit de oven. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof en meng ze door de geroosterde groenten.

7. Halveer de broodjes en verdeel de groenten erover. Verdeel daarna de mozzarella over de broodjes en garneer met de overigen basilicum.

Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra olijfolie extra vierge.

bruschetta met geroosterde groentenbruschetta met geroosterde groenten

15
0
119
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
pasta met tonijnballetjes
  • Avondeten

Pasta rode saus met tonijnballetjes

  • 21 mei 2019
Lees verder
Volgende artikel
snelle gnocchi met zalm
  • Avondeten

Snelle gnocchi met pesto en zalm

  • 23 mei 2019
Lees verder
Ook lekker:
Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry

  • 8 december 2019
Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

  • 27 november 2019
Cheesers met uienjam
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt

Cheesers met uienjam

  • 7 november 2019
zelf eiersalade maken
Lees verder
  • Borrel
  • Lunch
  • Ontbijt

Zelf eiersalade maken

  • 1 november 2019
bahn mi met Pulled Oats
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Bรกhn mรฌ met Pulled Oats en srirachamayo

  • 23 oktober 2019
Makkelijke soep van geroosterde paprika
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Makkelijke soep van geroosterde paprika

  • 17 oktober 2019
pompoensoep met salie
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pompoensoep met salie

  • 9 oktober 2019
Vijgentaart met ui en geitenkaas
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Vijgentaart met ui en geitenkaas

  • 8 oktober 2019

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZALMBONBONS NU ONLINE | Een topper voor het kerstdiner, deze zalmbonbons! Heel makkelijk te maken en beter nog, ze worden lekkerder als je ze iets langer van tevoren maakt ๐Ÿ˜ Superhandig! 144 44
NU ONLINE - KERST IS ON! | Oke, voordat je denkt dat ik superhappy ben dat het bijna kerst is - you're wrong! Ik ben niet zo'n megafan van de decembermaand, maar that's too personal om hier verder uit te leggen ๐Ÿ™ƒ Wat ik wel heel leuk vind aan de decembermaand is dat iedereen zo bezig is met eten. Wat ga ik eten met Kerst? Maak ik nog wat lekkers voor Sinterklaas? Etcetera. Ook mensen die doorgaans niet zo met eten bezig zijn. Supergezellig! 168 48
IT'S MY BIRTHDAY ๐ŸŽ‰ | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu ๐Ÿ˜‰). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken ๐Ÿ˜ En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen ๐Ÿ™Œ 228 143
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig ๐Ÿ™ˆ? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ˜‚?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden ๐Ÿ˜‰ Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim โ˜บ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch ๐Ÿ˜? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 148 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond ๐Ÿ™ƒ En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond ๐Ÿ˜‰ Dus koffietijd! 146 26
NU ONLINE | Onze echtelijke twisten gaan nooit over de grote zaken des levens (daar zitten we meestal wel over op 1 lijn), maar er is wel een issue dat eens in de zoveel tijd de hoek om komt kijken. En dat issue heet pompoen. @jurgenkoster is geen fan en dat vind ik stom. Echt heel stom. 196 48
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?