JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Borrel
  • Lunch

Bruschetta met geroosterde groenten

Total
377
Shares
18
0
359
0
0

Tijd voor een lekker, makkelijk en snel lunchgerecht boordevol groenten! Groenten voor lunch, doen jullie dat vaak? Ik eigenlijk niet helaas, terwijl het zo gezond is! Als je flink wat groenten eet tijdens de lunch en dan nog wat tijdens het avondeten krijg je meer dan voldoende groenten binnen. Dus eigenlijk zou ik vaker aan groenten moeten denken voor de lunch! Dat is met deze bruschetta met geroosterde groenten prima gelukt!

Geen idee of ik het al eerder hier heb gezegd, maar ik ben niet zo’n fan van paprika. Dus ben ik steeds op zoek naar manieren om ‘m lekker te maken en ervan te kunnen smullen. Dat lukte al best goed met deze gevulde puntpaprika en deze superlekkere currysoep, maar ik ben altijd op zoek naar nog meer inspiratie. Zo bedacht ik afgelopen weekend deze in de oven geroosterde puntpaprika’s en tomaten op een afbakbroodje. Getopt met mozzarella en basilicum. En wat bleek? Dat was superlekker! Dus staan ze meteen op het blog. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden!

bruschetta met geroosterde groenten

Wat heb je nodig voor 4 bruschetta met geroosterde groenten?

  • 2 (spelt)afbakbroodjes
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • 1/2 bakje basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie extra vierge ter garnering

bruschetta met geroosterde groenten

Hoe maak je dit lekkere lunchgerecht?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd ze in dunne reepjes.

3. Meng de tomaatjes en puntpaprika vervolgens in een kom met de geperste knoflook, flink wat olijfolie en flink wat peper en zout.

4. Leg de groenten op de helft van de bakplaat en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.

5. Leg de broodjes na 10 minuten op de andere helft van de bakplaat en bak 10 minuten mee totdat ze bruin en gaar zijn.

6. Haal de bakplaat uit de oven. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof en meng ze door de geroosterde groenten.

7. Halveer de broodjes en verdeel de groenten erover. Verdeel daarna de mozzarella over de broodjes en garneer met de overigen basilicum.

Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra olijfolie extra vierge.

bruschetta met geroosterde groentenbruschetta met geroosterde groenten

18
0
359
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
pasta met tonijnballetjes
  • Avondeten

Pasta rode saus met tonijnballetjes

Lees verder
Volgende artikel
5x zoete recepten
  • Zoet

5x zoete recepten voor Brenda Kookt

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
GEKOOKT, GEFRITUURD, HAPPY⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.