JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
406
Shares
18
0
388
0
0

Tijd voor een lekker, makkelijk en snel lunchgerecht boordevol groenten! Groenten voor lunch, doen jullie dat vaak? Ik eigenlijk niet helaas, terwijl het zo gezond is! Als je flink wat groenten eet tijdens de lunch en dan nog wat tijdens het avondeten krijg je meer dan voldoende groenten binnen. Dus eigenlijk zou ik vaker aan groenten moeten denken voor de lunch! Dat is met deze bruschetta met geroosterde groenten prima gelukt!

Geen idee of ik het al eerder hier heb gezegd, maar ik ben niet zo’n fan van paprika. Dus ben ik steeds op zoek naar manieren om ‘m lekker te maken en ervan te kunnen smullen. Dat lukte al best goed met deze gevulde puntpaprika en deze superlekkere currysoep, maar ik ben altijd op zoek naar nog meer inspiratie. Zo bedacht ik afgelopen weekend deze in de oven geroosterde puntpaprika’s en tomaten op een afbakbroodje. Getopt met mozzarella en basilicum. En wat bleek? Dat was superlekker! Dus staan ze meteen op het blog. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden!

bruschetta met geroosterde groenten

Wat heb je nodig voor 4 bruschetta met geroosterde groenten?

  • 2 (spelt)afbakbroodjes
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • 1/2 bakje basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie extra vierge ter garnering

bruschetta met geroosterde groenten

Hoe maak je dit lekkere lunchgerecht?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd ze in dunne reepjes.

3. Meng de tomaatjes en puntpaprika vervolgens in een kom met de geperste knoflook, flink wat olijfolie en flink wat peper en zout.

4. Leg de groenten op de helft van de bakplaat en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.

5. Leg de broodjes na 10 minuten op de andere helft van de bakplaat en bak 10 minuten mee totdat ze bruin en gaar zijn.

6. Haal de bakplaat uit de oven. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof en meng ze door de geroosterde groenten.

7. Halveer de broodjes en verdeel de groenten erover. Verdeel daarna de mozzarella over de broodjes en garneer met de overigen basilicum.

Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra olijfolie extra vierge.

bruschetta met geroosterde groentenbruschetta met geroosterde groenten

18
0
388
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
pasta met tonijnballetjes
  • Avondeten

Pasta rode saus met tonijnballetjes

Lees verder
Volgende artikel
5x zoete recepten
  • Zoet

5x zoete recepten voor Brenda Kookt

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.