JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Bananenbrood-ontbijtkoek
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood-ontbijtkoek

Total
22
Shares
1
0
21
0
0

Er lagen weer eens overrijpe bananen op onze fruitschaal vorige week. Tijd dus om weer eens een bananenbrood te bakken. En omdat ik geen zin had in weer hetzelfde recept ging ik op zoek naar een andere versie. Ik herinnerde me dit recept voor ontbijtkoek dat ik ontwikkelde voor Brenda Kookt en besloot dat ik dit recept zou combineren met een recept voor bananenbrood. Het werd deze bananenbrood-ontbijtkoek.

Kenmerkend voor ontbijtkoek is de stroop en zijn de kruiden, dus die voegde ik toe aan dit bananenbrood. Uiteindelijk besloot ik ook chocolade toe te voegen. Gewoon, omdat dat kon. Het resultaat was heerlijk! En daarom deel ik dit recept graag met jullie! Geniet ervan!

Toch liever een andere bananenbrood maken? Probeer dan eens dit bananenbrood met courgette en chocola of dit bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes!

Bananenbrood-ontbijtkoek

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood-ontbijtkoek?

  • 4 (rijpe) bananen
  • 180 gram appelstroop
  • 3 eieren
  • 1 theelepel baking soda
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel koekkruiden
  • snuf zout
  • 50 gram (pure) chocolade, gehakt (optioneel)
  • Extra nodig: cakevorm van 24 cm en bakpapier
  • Bananenbrood-ontbijtkoek
  • Bananenbrood-ontbijtkoek

Hoe maak je deze lekkere variant op bananenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Prak de bananen in een keukenmachine tot een puree.
  3. Voeg de appelstroop en de eieren toe en meng tot een glad geheel.
  4. Mix in een andere kom de baking soda met de bloem, het kaneel, de gemberpoeder, koekkruiden en snuf zout.
  5. Voeg de bloemmix toe aan de mix in de keukenmachine.
  6. Hak de chocola in kleine stukjes (als je de chocolade wil toevoegen). Meng de gehakte chocolade vervolgens door het beslag.
  7. Giet het beslag in de cakevorm en bak de bananenbrood-ontbijtkoek 60 – 70 minuten in de voorverwarmde oven. Check dan of het beslag gaar is. Zo niet, verleng de baktijd dan met 10 minuten.
Bananenbrood-ontbijtkoek
1
0
21
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Courgettesoep met een twist
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Vegan
  • Vegetarisch

Courgettesoep met geroosterde pita’s – Fast food, Fast shoot

Lees verder
Volgende artikel
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

Lees verder
Ook heel lekker
Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  137 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.