JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
Bananenbrood-ontbijtkoek
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood-ontbijtkoek

  • 14 februari 2021
  • Geen reacties
Total
2
Shares
1
0
1
0
0

Er lagen weer eens overrijpe bananen op onze fruitschaal vorige week. Tijd dus om weer eens een bananenbrood te bakken. En omdat ik geen zin had in weer hetzelfde recept ging ik op zoek naar een andere versie. Ik herinnerde me dit recept voor ontbijtkoek dat ik ontwikkelde voor Brenda Kookt en besloot dat ik dit recept zou combineren met een recept voor bananenbrood. Het werd deze bananenbrood-ontbijtkoek.

Kenmerkend voor ontbijtkoek is de stroop en zijn de kruiden, dus die voegde ik toe aan dit bananenbrood. Uiteindelijk besloot ik ook chocolade toe te voegen. Gewoon, omdat dat kon. Het resultaat was heerlijk! En daarom deel ik dit recept graag met jullie! Geniet ervan!

Toch liever een andere bananenbrood maken? Probeer dan eens dit bananenbrood met courgette en chocola of dit bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes!

Bananenbrood-ontbijtkoek

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood-ontbijtkoek?

  • 4 (rijpe) bananen
  • 180 gram appelstroop
  • 3 eieren
  • 1 theelepel baking soda
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel koekkruiden
  • snuf zout
  • 50 gram (pure) chocolade, gehakt (optioneel)
  • Extra nodig: cakevorm van 24 cm en bakpapier
  • Bananenbrood-ontbijtkoek
  • Bananenbrood-ontbijtkoek

Hoe maak je deze lekkere variant op bananenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Prak de bananen in een keukenmachine tot een puree.
  3. Voeg de appelstroop en de eieren toe en meng tot een glad geheel.
  4. Mix in een andere kom de baking soda met de bloem, het kaneel, de gemberpoeder, koekkruiden en snuf zout.
  5. Voeg de bloemmix toe aan de mix in de keukenmachine.
  6. Hak de chocola in kleine stukjes (als je de chocolade wil toevoegen). Meng de gehakte chocolade vervolgens door het beslag.
  7. Giet het beslag in de cakevorm en bak de bananenbrood-ontbijtkoek 60 – 70 minuten in de voorverwarmde oven. Check dan of het beslag gaar is. Zo niet, verleng de baktijd dan met 10 minuten.
Bananenbrood-ontbijtkoek
1
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
pumpkin spice granola
  • Ontbijt
  • Zoet

Pumpkin spice – granola

  • 31 januari 2021
Lees verder
Volgende artikel
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

  • 28 februari 2021
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
Lees verder
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

  • 28 februari 2021
pumpkin spice granola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pumpkin spice – granola

  • 31 januari 2021
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Bananenbrood met courgette en chocola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

  • 30 juni 2020
Pannenkoeken met karnemelk
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone

  • 13 juni 2020
chocolate chip cookies
Lees verder
  • Zoet

De lekkerste chocolate chip cookies ever!

  • 31 mei 2020
fruitcrumble zonder suiker
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Fruitcrumble zonder suiker

  • 19 april 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?