Voor de zoetekauw Voor het ontbijt

Cinnamon pancakes

25 oktober 2018

Eigenlijk zou ik een aparte rubriek hier op de blog moeten beginnen over alleen maar pancakes. Ik ben namelijk echt fan van pannenkoeken – mochten jullie dat nog niet doorhebben 🙂 Ik vind het dan ook een sport om steeds nieuwe varianten te bedenken. Zo bedacht ik enige tijd geleden deze hartige caprese-pannenkoekjes voor BrendaKookt. En dat recept voor ontzettend fluffy pancakes zette ik voor mijn eigen blog om in cinnamon pancakes.

Sommige zondagochtenden heb ik namelijk helemaal geen zin in mijn doordeweekse ontbijtje van chiazaad en havermout. Dan wil ik iets ‘ongezonds’ en zoets. Soms maak ik dan deze heerlijke dadel-wortelcake, maar ook vaak genoeg kies ik voor pannenkoekjes. En de laatste keer werden dat deze heerlijke pannenkoekjes met kaneel. Een echte aanrader. Heerlijk zoet, superfluffy en makkelijk te maken. Snel een keer proberen dus!

Wat heb je nodig voor 8 – 10 cinnamon pancakes?

  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 210 ml (amandel)melk
  • voor erbij: agavesiroop
  • extra nodig: mixer of keukenmachine

Hoe maak je deze fluffy pancakes?

1. Start met het scheiden van de eidooiers en de eiwitten. Houd de eidooiers apart.

2. Klop de eiwitten stijf en zet even weg.

3. Mix de droge ingredienten in een kom, inclusief de kaneel en de poedersuiker.

4. Voeg vervolgens de melk en de eidooiers bij de droge mix en roer goed door.

5. Vouw dan als laatste de eiwitten door het beslag. Doe dit voorzichtig en met een soort ‘vouwende’ bewegingen zodat je de lucht niet kwijtraakt.

6. Bak de pannenkoekjes in een koekenpan met zonnebloemolie. Ik gebruik altijd een mini-springvorm van 10 cm doorsnede daarvoor, maar het kan prima zonder.

Serveer de cinnamon pancakes meteen met wat agavesiroop en wat extra kaneel en poedersuiker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply