JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Ontbijt
  • Zoet

Cinnamon pancakes

Total
26
Shares
1
0
25
0
0

Eigenlijk zou ik een aparte rubriek hier op de blog moeten beginnen over alleen maar pancakes. Ik ben namelijk echt fan van pannenkoeken – mochten jullie dat nog niet doorhebben 🙂 Ik vind het dan ook een sport om steeds nieuwe varianten te bedenken. Zo bedacht ik enige tijd geleden deze hartige caprese-pannenkoekjes voor BrendaKookt. En dat recept voor ontzettend fluffy pancakes zette ik voor mijn eigen blog om in cinnamon pancakes.

Sommige zondagochtenden heb ik namelijk helemaal geen zin in mijn doordeweekse ontbijtje van chiazaad en havermout. Dan wil ik iets ‘ongezonds’ en zoets. Soms maak ik dan deze heerlijke dadel-wortelcake, maar ook vaak genoeg kies ik voor pannenkoekjes. En de laatste keer werden dat deze heerlijke pannenkoekjes met kaneel. Een echte aanrader. Heerlijk zoet, superfluffy en makkelijk te maken. Snel een keer proberen dus!

Wat heb je nodig voor 8 – 10 cinnamon pancakes?

  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 210 ml (amandel)melk
  • voor erbij: agavesiroop
  • extra nodig: mixer of keukenmachine

Hoe maak je deze fluffy pancakes?

1. Start met het scheiden van de eidooiers en de eiwitten. Houd de eidooiers apart.

2. Klop de eiwitten stijf en zet even weg.

3. Mix de droge ingredienten in een kom, inclusief de kaneel en de poedersuiker.

4. Voeg vervolgens de melk en de eidooiers bij de droge mix en roer goed door.

5. Vouw dan als laatste de eiwitten door het beslag. Doe dit voorzichtig en met een soort ‘vouwende’ bewegingen zodat je de lucht niet kwijtraakt.

6. Bak de pannenkoekjes in een koekenpan met zonnebloemolie. Ik gebruik altijd een mini-springvorm van 10 cm doorsnede daarvoor, maar het kan prima zonder.

Serveer de cinnamon pancakes meteen met wat agavesiroop en wat extra kaneel en poedersuiker.

1
0
25
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • kaneel
  • lunch
  • ontbijt
  • pancakes
  • pannenkoeken
  • zoet
Vorige artikel
  • Borrel

Auberginehapjes

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Wonderlijk lekkere wortelsoep

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Smoothiebowl met avocado en cacao1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan

Smoothiebowl met avocado en cacao

Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan
  • Vegetarisch

Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.