Pumpkin spice – granola

31 jan 2021 | Ontbijt, Zoet

Het is tijd voor een heerlijke granola! Ik ben namelijk fan van ontbijtjes en zeker van granola! Je vindt bijvoorbeeld deze heerlijke pangranola en deze makkelijk te maken granola op mijn site. En nu is het tijd voor deze heerlijke pumpkin spice granola! Je maakt ‘m heel makkelijk zelf in je eigen oven.

Ik ben gek op de echte pumpkin spice, maar helaas is deze kruidenmix niet op veel plekken te krijgen. Maar, je maakt deze mix ook makkelijk zelf! Het oorspronkelijke recept voor pumpkin spices is nog wat uitgebreider, maar ik heb gekozen voor een kleinere selectie aan kruiden. Net zo lekker trouwens! Ik at deze granola met – aanrader! – havermelk in normale Ă©n in opgeklopte vorm. Ja, dat is dus superlekker! Probeer maar eens! En uiteraard is deze heerlijke granola ook gewoon heel lekker met yoghurt of kwark. Have fun!

pumpkin spice granola

Wat heb je nodig voor 1 batch pumpkin spice granola?

  • 150 gram havermout
  • 50 gram amandelstiften
  • 50 gram gepofte spelt (of, als je dat niet hebt, extra havermout)
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel gember
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/4 theelepel piment
  • 3 eetlepels agavesiroop of honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eiwit
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram rozijnen

Hoe maak je deze lekkere homemade granola?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de havermout, de amandelstiften en de spelt in een grote kom.
  3. Meng in een klein kommetje de suiker, de kruiden en de agavesiroop en olijfolie.
  4. Giet vervolgens de kruidenmix bij de havermoutmix en meng goed door. Meng er vervolgens het eiwit doorheen.
  5. Verdeel de granola over de bakplaat en druk goed aan met een houten lepel. Zet de bakplaat in de oven en bak de granola 20-25 minuten in de oven.
  6. Voeg halverwege de pompoenpitten toe.
  7. Haal de bakplaat na 20-25 minuten uit de oven en laat de granola minimaal 30 minuten afkoelen. Kom er in de tussentijd niet aan!
  8. Meng als laatste de rozijnen door de granola.
pumpkin spice granola
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- Ă©n portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen