JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Borrel
  • Feestdagen

Breekbrood met ansjovisolie

Total
7
Shares
0
0
7
0
0

Soms denk ik te moeilijk, dan wil ik heel ingewikkelde recepten bedenken die voldoen aan allerlei zelfopgelegde eisen. En dan komt er dus niets uit mijn handen, heel irritant! Dus mijn voornemen voor het nieuwe jaar is om wat simplistischer te gaan denken, vooral over recepten. En dit is mijn eerste aanzet πŸ™‚ Ideaal voor Oud & Nieuw en supermakkelijk te maken: breekbrood met ansjovisolie.

Nu kan ik me voorstellen dat je niet meteen staat te springen bij een recept dat ansjovisolie als belangrijkste component heeft. Maar stel je oordeel nog even uit! Ansjovis is namelijk superideaal voor het aanbrengen van een (umami)smaak en dat is precies wat deze olie hier doet. Het brood wordt niet alleen lekker zout, maar heeft ook die kenmerkende umamismaak die vlees of een gebakken champignon ook heeft. En meer heb je eigenlijk niet nodig. Dus gewoon proberen met de komende borrel!

* ik bedacht dit recept als insider voor Princess (net als dit borrelreceptje voor gevulde puntpaprika

breekbrood met ansjovisolie

Wat heb je nodig voor 1 breekbrood met anjovisolie?

  • 1 (afbak)brood ongesneden (ik gebruikte een ongesneden brood van de bakker)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 ansjovisjes uit blik (houd je van een steviger smaak, gebruik dan 3 ansjovisjes)
  • 1 takje verse rozemarijn (of 1 theelepel uit een potje)
  • peper

breekbrood met ansjovisolie

Hoe maak je dit supermakkelijke borrelhapje?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Ris de blaadjes van het takje rozemarijn en snijd ze heel klein (doe dit klein snijden ook als je rozemarijn uit een potje haalt).

3. Doe de olie in een steelpannetje of pannetje met dikke bodem. Voeg de ansjovisjes en de rozemarijn toe en zet het vuur zacht. Bak de ansjovisjes totdat ze bijna helemaal opgelost zijn. Breng dan de olie op smaak met peper en zet het vuur uit. Je olie is nu troebel geworden, dat is niet erg.

4. Snijd het brood met een broodmes kruislings in zoals op de foto’s. Snijd het brood niet helemaal door, maar stop een paar centimeter voor de onderkant van het brood. Trek dan de stukjes brood een beetje uit elkaar en zet het brood op de bakplaat.

5. Overgiet het brood met de olie en zorg dat alle olie verspreid is over het brood.

6. Bak het brood 8 – 10 minuten in de oven totdat het knapperig is. Serveer meteen.

breekbrood met ansjovisoliebreekbrood met ansjovisolie

0
0
7
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • borrel
  • brood
  • feestdagen
  • olie
  • oven
Vorige artikel
wentelteefjes
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Wentelteefjes van (paas)stol

Lees verder
Volgende artikel
spaghetti met venkel-cherrytomatensaus
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Spaghetti met venkel-cherrytomatensaus en burrata

Lees verder
Ook heel lekker
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

mini-pizzaatjes met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN πŸ™Œ ⁠
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.