JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
breekbrood met ansjovisolie
  • Borrel
  • Feestdagen

Breekbrood met ansjovisolie

  • 28 december 2018
  • Geen reacties
Total
5
Shares
0
0
5
0
0

Soms denk ik te moeilijk, dan wil ik heel ingewikkelde recepten bedenken die voldoen aan allerlei zelfopgelegde eisen. En dan komt er dus niets uit mijn handen, heel irritant! Dus mijn voornemen voor het nieuwe jaar is om wat simplistischer te gaan denken, vooral over recepten. En dit is mijn eerste aanzet 🙂 Ideaal voor Oud & Nieuw en supermakkelijk te maken: breekbrood met ansjovisolie.

Nu kan ik me voorstellen dat je niet meteen staat te springen bij een recept dat ansjovisolie als belangrijkste component heeft. Maar stel je oordeel nog even uit! Ansjovis is namelijk superideaal voor het aanbrengen van een (umami)smaak en dat is precies wat deze olie hier doet. Het brood wordt niet alleen lekker zout, maar heeft ook die kenmerkende umamismaak die vlees of een gebakken champignon ook heeft. En meer heb je eigenlijk niet nodig. Dus gewoon proberen met de komende borrel!

* ik bedacht dit recept als insider voor Princess (net als dit borrelreceptje voor gevulde puntpaprika

breekbrood met ansjovisolie

Wat heb je nodig voor 1 breekbrood met anjovisolie?

  • 1 (afbak)brood ongesneden (ik gebruikte een ongesneden brood van de bakker)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 ansjovisjes uit blik (houd je van een steviger smaak, gebruik dan 3 ansjovisjes)
  • 1 takje verse rozemarijn (of 1 theelepel uit een potje)
  • peper

breekbrood met ansjovisolie

Hoe maak je dit supermakkelijke borrelhapje?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Ris de blaadjes van het takje rozemarijn en snijd ze heel klein (doe dit klein snijden ook als je rozemarijn uit een potje haalt).

3. Doe de olie in een steelpannetje of pannetje met dikke bodem. Voeg de ansjovisjes en de rozemarijn toe en zet het vuur zacht. Bak de ansjovisjes totdat ze bijna helemaal opgelost zijn. Breng dan de olie op smaak met peper en zet het vuur uit. Je olie is nu troebel geworden, dat is niet erg.

4. Snijd het brood met een broodmes kruislings in zoals op de foto’s. Snijd het brood niet helemaal door, maar stop een paar centimeter voor de onderkant van het brood. Trek dan de stukjes brood een beetje uit elkaar en zet het brood op de bakplaat.

5. Overgiet het brood met de olie en zorg dat alle olie verspreid is over het brood.

6. Bak het brood 8 – 10 minuten in de oven totdat het knapperig is. Serveer meteen.

breekbrood met ansjovisoliebreekbrood met ansjovisolie

0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • borrel
  • brood
  • feestdagen
  • olie
  • oven
Vorige artikel
wentelteefjes
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Wentelteefjes van (paas)stol

  • 27 december 2018
Lees verder
Volgende artikel
bietenpesto
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bietenpesto

  • 20 januari 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

  • 29 december 2020
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen

Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

  • 2 december 2020
borrelplank a la Susan Aretz
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020
loempia's met Pulled Oats1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegetarisch

Fusion loempia’s met Pulled Oats

  • 16 april 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?