JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
holiday platter 4
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Geen zin om in alle feestdagenstress lang achter de potten en pannen te staan? Wil je iets makkelijks op tafel zetten dat er tóch enorm luxe en fantastisch uitziet? Zet dan deze kerst (of welke andere feestdag dan ook) deze holiday platter op tafel: allerlei kleine hapjes die je met elkaar kunt delen en die je weinig tot geen voorbereidingstijd kosten. Supermakkelijk!

Soms moet je het jezelf namelijk gewoon makkelijk maken. Niet alles zelf willen doen. En niet vies zijn van dingen kopen die al voorbereid zijn. Geef je er zelf thuis nog een kleine draai aan en voila!

Ik heb er voor de foto voor gekozen om alle hapjes per stuk te presenteren. Maar je kunt er ook een echte ‘holiday platter’ van maken: op grote borden een mini-loaded hummus, een stukje van de geitenkaas-roomkaasbol en wat uiendip. Erbij wat stukjes brood en toast, wat groenten en verse kruiden en iedereen heeft een echt feestje op zn bord.

Maar dit in het midden van de tafel zetten is natuurlijk ook erg leuk 😍

NB het recept voor de uiendip heb ik van How Sweet Eats, je vindt het hele recept hier.

Holiday platter 1

Wat heb je nodig voor een holiday platter voor 4 personen?

  • 2 witte uien
  • 50 gram roomboter
  • 1 rode ui
  • 100 ml wittewijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • snuf zout
  • 200 gram zuivelspread of roomkaas
  • 125 gram kruidenroomkaas (ik had deze)
  • 125 gram geitenkaas
  • verse dille of platte peterselie
  • 125 gram zure room
  • 3 volle eetlepels mayonaise
  • 200 – 300 gram hummus (dit is mijn favoriet)
  • toppings als cherrytomaten, olijven, kappertjes, groene peper
  • en verder: stokbrood, je favoriete toastjes, verse groene kruiden ter garnering
  • olijfolie extra vierge voor garnering
  • peper en zout
  • extra nodig: keukenmachine, huishoudfolie
holiday platter 2

Hoe maak je deze holiday platter?

  1. Snipper de witte uien. Smelt de boter in een koekenpan en bak de uien vervolgens op zacht vuur in 30 – 60 minuten zacht.
  2. Snijd de rode ui in halve of kwart ringen. Verwarm de wittewijnazijn in een steelpannetje samen met de suiker totdat de suiker gesmolten is. Giet dan in een kom en meng met de rode ui en een snuf zout. Zet weg tot serveren.
  3. Meng de zuivelspread, kruidenroomkaas en geitenkaas met de keukenmachine door elkaar. Snijd of knip tien sprietjes bieslook in stukjes en meng er ook doorheen. Leg dan wat huishoudfolie over een kopje met een ronde bodem (bijvoorbeeld een cappuccinokopje), laat het huishoudfolie wat over de randen hangen en schep hier het mengsel in. Vouw dan het folie eroverheen en zorg dat het aan alle kanten dicht zit. Maak er met je handen een bal van en leg minimaal 30 minuten in de vriezer.
  4. Snijd in de tussentijd de pistachenootjes klein (dit kan ook in de keukenmachine).
  5. Haal de zachte, bruine ui uit de pan en laat kort uitlekken. Meng dan in een kom met de zure room, mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de hummus over een bord en top de hummus met wat je maar lekker vindt. Ik sneed er geconfijte citroen doorheen en topte de hummus met cherrytomaatjes, zoetzure ui, olijven, pistachenootjes en dille.
  7. Haal de geitenkaas-roomkaasbal uit de vriezer en haal ‘m uit het folie. Rol ‘m dan door de pistachenootjes en leg de bal op een bord. Laat ‘m op kamertemperatuur komen.
  8. Serveer de uiendip, kaasbol en hummus verdeeld over de tafel met groente, brood en toast om te dippen. Of verdeel de dip, stukken van de bol en wat hummus over de borden. Garneer alles met verse dille of peterselie en zoetzure ui en serveer er olijfolie extra vierge bij.
holiday platter
holiday platter 4
0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
de beste gebakken aardappels ooit
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

Lees verder
Volgende artikel
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

Lees verder
Ook heel lekker
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.