JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
0
3K
Kerstboom met cranberrysaus en pindakaas
  • Feestdagen
  • Ontbijt
  • Zoet

Kerstboom met cranberrysaus en pindakaas

  • 15 december 2019
  • Geen reacties
Total
13
Shares
1
0
12
0
0

Het is weer tijd voor een lekker recept voor het kerstontbijt. Deze kerstboom met cranberrysaus en pindakaas is daar ideaal voor! Je maakt ‘m in no time en hij is ook nog eens ideaal om restjes cranberrysaus mee op te maken. Het resultaat is een soort ‘peanutbutter and jelly’-broodje. Een beetje friszuur door de cranberry en zoet dankzij de pindakaas.

Ben je trouwens nog op zoek naar meer kerstinspiratie? Kijk dan eens in mijn in mijn speciale feestdagensectie op de site! Ik heb maar liefst 5 volledige kerstmenu’s online staan, zoals dit volledig vegetarische kerstmenu en dit heerlijke Italiaanse kerstmenu.

Kerstboom met cranberrysaus en pindakaas

Wat heb je nodig voor 1 kerstboom met cranberrysaus en pindakaas?

  • 1 rol croissant- of flammkuchendeeg
  • 1 potje cranberriesaus of leftover cranberrysaus
  • pindakaas

Kerstboom met cranberrysaus en pindakaas

Hoe maak je dit makkelijke kerstontbijt?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Rol de rol croissantdeeg of flammkuchendeeg en druk eventuele naden dicht met je vingers.

3. Smeer de cranberrysaus uit over het deeg. Verdeel hierover kleine bolletjes pindakaas. Eroverheen smeren kan ook, maar dat is waarschijnlijk lastiger.

4. Rol het deeg over de lange zijde op tot een rol.

5. Snijd de rol in 9 – 10 stukken. Vorm op de bakplaat een kerstboom van de rolletjes: 1 bovenaan, dan 2 daaronder, 3 daaronder en dan 1 of 2 rolletjes als stam. Smeer de rolletjes eventueel in met wat losgeklopt ei of melk.

6. Bak de kerstboom met cranberrysaus en pindakaas in 15 – 18 minuten of in de oven.

Serveer warm.

Kerstboom met cranberrysaus en pindakaas

1
0
12
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Feestkrans van vijgen en camembert
  • Borrel
  • Feestdagen

Feestkrans van vijgen en camembert

  • 14 december 2019
Lees verder
Volgende artikel
vegetarische jus
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Tips & tricks

Vegetarische jus

  • 17 december 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
Lees verder
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

  • 28 februari 2021
Bananenbrood-ontbijtkoek
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood-ontbijtkoek

  • 14 februari 2021
pumpkin spice granola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pumpkin spice – granola

  • 31 januari 2021
kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

  • 29 december 2020
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WEEK ZONDER VLEES | Het is de nationale @weekzondervlees en deze spuit 11 doet daar ook op de valreep aan mee 😊 Ik heb bergen content voor jullie klaarstaan, maar soms wat weinig energie en tijd om alles uit te werken. Maar, deze week is te leuk en ook te belangrijk om voorbij te laten gaan 😊 Dus, tijd voor een golden oldie die - vind ik - wat te weinig aandacht krijgt op mijn blog! Hij is te lekker om te laten gaan, trust me 😁⁠ 97 8
WORTEL-KOKOSSOEP 🥕 | Tijd voor een heerlijke en makkelijke maaltijd! Dat is deze makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten absoluut! Het was het eerste recept dat ik weer maakte na mijn bevalling (met 1 kind huilend op de achtergrond en 1 kind huilend in de draagzaak op mijn buik 🙈), dus ik hield het simpel. Maar, simpel we love! Soms moet je het jezelf niet te moeilijk willen maken 😊⁠ 118 8
IK MOEST HUILEN OM EEN KOPJE KOFFIE | Gistermorgen. Vroeg. Na een doorwaakte nacht leek het me een goed idee om mijn mobiel eens op te schonen. Daar staan tegenwoordig namelijk megaveel foto's op opgeslagen. Denk: naast 100 foto's van een bordje eten, ook 200 foto's van hetzelfde lachende gezichtje. Of dezelfde 2 lachende gezichtjes 🥰😬⁠ 168 33
KROKANTE AUBERGINE (RECEPT IN TEKST)  Deze heerlijke pita's ontstonden per ongeluk. Maar het zijn sindsdien echte blijvertjes. En dat terwijl ik geen (enorme) fan ben van aubergine. Dus dat wil absoluut iets zeggen 🤩⁠ 133 28
SWIEPSWAPSWOEP!  Op de valreep nog mijn bijdrage aan het feestje van de maand! Ik deed namelijk weer mee aan de SwiepSwapSwoep van @mandyandmore 😄 ⁠ 132 26
SNELLE WOK MET CHAMPIGNONS EN MISO | Snelle maaltijden bomvol groenten kun je wat mij betreft niet genoeg in je repertoire hebben. Dus voeg ik graag nog een extra makkelijke maaltijd aan je voorraadje toe. Namelijk deze snelle wok met miso, champignons en garnalen! Snel gemaakt, heerlijk van smaak en simpel dus voor iedereen te maken 😃⁠ 155 11
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?