JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Makkelijke tulband1
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

Total
4
Shares
0
0
4
0
0

It’s my birthday! En net zoals afgelopen jaren (deze dubbele chocoladetaart, wittechocoladecheesecake met kersen) deel ik ook vandaag een lekker bakrecept. En wat voor eentje! Deze makkelijke tulband vol warme kruiden is echt supersnel gemaakt en een heerlijke traktatie.

Ik dacht altijd dat het megamoeilijk zou zijn om een tulband te maken. Maar wat blijkt? Dat is dus behoorlijk simpel. Eigenlijk net als een gewone cake, maar dan in een tulbandvorm. Als ik dat zo zeg, klinkt het echt superstom dat ik dus niet eerder geprobeerd heb om een tulband te maken. Maar, eens moet de eerste keer zijn en voor mijn 39e verjaardag (Jep, I’m that old 🙈) maak ik graag meteen een topper. Niet al te zoet, heerlijk luchtig en vol warme kruiden die goed passen bij de tijd van het jaar. Ik zeg: vandaag nog proberen!

Makkelijke tulband1

Wat heb je nodig voor 1 makkelijke tulband?

  • 100 gram boter op kamertemperatuur plus extra om in te vetten
  • 100 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 ml karnemelk
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1/2 eetlepel gemberkruiden
  • snufje zout
  • poedersuiker en kaneel om te serveren
  • extra nodig: keukenmachine, tulbandvorm
Makkelijke tulband2

Hoe maak je deze kruidige tulband voor de feestdagen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de tulband in met boter en besteed extra aandacht aan de gleuven van de vorm.
  2. Mix de boter samen met de suiker tot een romig geheel.
  3. Scheid de eieren. Houd de eiwitten apart tot later. Voeg de eidooiers 1 voor 1 toe toe aan de boter en suiker. Wacht steeds tot de vorige eidooier is opgenomen voordat je een volgende eidooier toevoegt. Schenk als laatste de karnemelk erbij.
  4. Meng het bakmeel met de speculaaskruiden, de kaneel, het gemberpoeder en een snuf zout. Voeg dan toe aan de ei-boter-suikermix. Kneed niet te lang.
  5. Klop de eiwitten totdat deze helemaal stijf zijn. ‘Vouw’ ze vervolgens met een spatel door het beslag totdat het eiwit helemaal is opgenomen.
  6. Giet het beslag in de tulbandvorm en bak de makkelijke tulband vervolgens in 60 minuten gaar in de oven. Laat daarna kort afkoelen op een rooster en laat de cake dan uit de vorm glijden.
  7. Serveer de cake met poedersuiker en kaneel.
Makkelijke tulband3
Makkelijke tulband5
0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Parelcouscous met pesto2
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Parelcouscous met pesto en zoetzure ui

Lees verder
Volgende artikel
Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Cinnamon pancakes

Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK DOE MAAR WAT..⁠ 135 13
SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 73 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.