JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
Makkelijke tulband1
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

Total
4
Shares
0
0
4
0
0

It’s my birthday! En net zoals afgelopen jaren (deze dubbele chocoladetaart, wittechocoladecheesecake met kersen) deel ik ook vandaag een lekker bakrecept. En wat voor eentje! Deze makkelijke tulband vol warme kruiden is echt supersnel gemaakt en een heerlijke traktatie.

Ik dacht altijd dat het megamoeilijk zou zijn om een tulband te maken. Maar wat blijkt? Dat is dus behoorlijk simpel. Eigenlijk net als een gewone cake, maar dan in een tulbandvorm. Als ik dat zo zeg, klinkt het echt superstom dat ik dus niet eerder geprobeerd heb om een tulband te maken. Maar, eens moet de eerste keer zijn en voor mijn 39e verjaardag (Jep, I’m that old πŸ™ˆ) maak ik graag meteen een topper. Niet al te zoet, heerlijk luchtig en vol warme kruiden die goed passen bij de tijd van het jaar. Ik zeg: vandaag nog proberen!

Makkelijke tulband1

Wat heb je nodig voor 1 makkelijke tulband?

  • 100 gram boter op kamertemperatuur plus extra om in te vetten
  • 100 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 ml karnemelk
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1/2 eetlepel gemberkruiden
  • snufje zout
  • poedersuiker en kaneel om te serveren
  • extra nodig: keukenmachine, tulbandvorm
Makkelijke tulband2

Hoe maak je deze kruidige tulband voor de feestdagen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de tulband in met boter en besteed extra aandacht aan de gleuven van de vorm.
  2. Mix de boter samen met de suiker tot een romig geheel.
  3. Scheid de eieren. Houd de eiwitten apart tot later. Voeg de eidooiers 1 voor 1 toe toe aan de boter en suiker. Wacht steeds tot de vorige eidooier is opgenomen voordat je een volgende eidooier toevoegt. Schenk als laatste de karnemelk erbij.
  4. Meng het bakmeel met de speculaaskruiden, de kaneel, het gemberpoeder en een snuf zout. Voeg dan toe aan de ei-boter-suikermix. Kneed niet te lang.
  5. Klop de eiwitten totdat deze helemaal stijf zijn. ‘Vouw’ ze vervolgens met een spatel door het beslag totdat het eiwit helemaal is opgenomen.
  6. Giet het beslag in de tulbandvorm en bak de makkelijke tulband vervolgens in 60 minuten gaar in de oven. Laat daarna kort afkoelen op een rooster en laat de cake dan uit de vorm glijden.
  7. Serveer de cake met poedersuiker en kaneel.
Makkelijke tulband3
Makkelijke tulband5
0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Parelcouscous met pesto2
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Parelcouscous met pesto en zoetzure ui

Lees verder
Volgende artikel
Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met spinazie, shiitake en ei

Lees verder
Ook heel lekker
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

ontbijtplank voor de feesrdagen
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Ontbijtplank voor de feestdagen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN πŸ™Œ ⁠
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.