JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
confettipizza met verstopte-groentesaus
  • Avondeten
  • Borrel
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegetarisch

Kidsfood: confettipizza met verstopte-groentesaus en paprika

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Na mijn eerdere recept voor kidsproof gnocchi met paprikapesto kreeg ik de vraag of ik vaker dit soort dingen zou willen delen. En u vraagt, wij draaien! Dus heb ik vandaag een nieuwe kidsfood: confettipizza met verstopte-groentesaus en paprika!

Als je nu denkt: confettipizza? Welke trend heb ik gemist? Dan kan ik je geruststellen: mijn talige brein heeft hier weer eens iets van gemaakt. Ik denk namelijk dat je confettipizza makkelijker kunt slijten aan je kids, dan pizza met paprika-courgettesaus met daaroverheen paprikastukjes 😬 Dus ik probeer er soms een positieve draai aan te geven die hopelijk aanslaat bij het jonge publiek.

Deze kleine pizzaatjes ontstonden toen wij zin hadden in pizza en ons afvroegen of de dames dat ook lekker zouden vinden. Ik gebruikte uiteraard mijn oude, vertrouwde recept voor pizzadeeg. Omdat dat gewoon het lekkerst is. Maar heb je weinig tijd? Gebruik dan gewoon kant-en-klaardeeg. Net zo lekker.

confettipizza met verstopte-groentesaus

Wat heb je nodig voor confettipizza met verstopte-groentesaus (2 volwassenen, 2 kids)

  • 1 x pizzadeeg
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 blaadje verse salie of 1 takje verse basilicum
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 theelepel pesto
  • stukjes paprika in verschillende kleuren (ik vond ze voorgesneden in de supermarkt. Vind je die niet? Snijd dan zelf 1/2 rode paprika en 1/2 gele paprika (of meer kleuren) in kleine blokjes)
  • 30 gram geraspte kaas
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
  • extra nodig: staafmixer
confettipizza met verstopte-groentesaus

Hoe maak je deze lekkere pizza’s voor de kids (en voor jezelf)?

  1. Maak het deeg volgens de aanwijzingen in dit recept. Doe dit in verband met het rijzen minimaal 1 uur van tevoren. Uiteraard kun je ook kant-en-klaardeeg gebruiken. Volg dan voor het bakken van de pizza’s de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 250 gram. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd of pers de knoflook fijn. Snipper de sjalot. Snijd de verse kruiden in kleine stukjes.
  4. Snijd de courgette en paprika in kleine stukjes.
  5. Verwarm wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan de kruiden, de groentestukjes, de tomatenblokjes en de pesto toe. Roer goed door, breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Laat minimaal 15 minuten pruttelen zonder deksel op de pan zodat de saus wat kan indikken. Controleer wel of de saus niet aanbakt.

En dan?

6. Vorm voor de confettipizza met verstopte-groentesaus 8 balletjes van het deeg als dat helemaal gerezen is. Maak hier kleine pizzaatjes van met je handen of met een deegroller.

7. Leg de pizzaatjes op de bakplaat. Verdeel 1-2 theelepels saus over elke pizza. Verdeel hierover stukjes gekleurde paprika en de geraspte kaas.

8. Bak de pizzaatjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna iets afkoelen en serveer ze dan meteen.

Je houdt saus over: vries dit in en gebruik dit bijvoorbeeld bij een pastagerecht!

confettipizza
0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle Mexicaanse ovenschotel met rijst

Lees verder
Volgende artikel
Chocolate chip pancakes2
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Chocolate chip pancakes

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN πŸ™Œ ⁠
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.