Hot honey

8 feb 2023 | Lunch, Recepten, Vegetarisch

PSSSST, HOT HONEY 😍⁠

Ja jij 😉 Nee, deze heerlijkheid die van de honinglepel afdruipt, dat is hot honey En als je dit eenmaal geprobeerd hebt, wil je nooit anders meer. ⁠ Over je avo-sandwich, over ei, over vlees, over van alles en nog wat. Deze ‘hete honing’ wordt jouw nieuwe favo dipsaus, drizzle-finish en garnering. Echt waar. ⁠ Probeer ‘m bijvoorbeeld eens over deze plaattaart of over deze pita’s met krokante aubergine.

En check hieronder eens hoe makkelijk dit te maken is!⁠

hot honey 1

Wat heb je nodig voor 1 potje hot honey?

200 ml honing⁠
2 teentjes knoflook⁠
2 theelepels chilivlokken⁠
1 eetlepel wittewijnazijn⁠
snufje zout⁠

hot honey 2

Hoe maak je deze heerlijke honing?

  1. Snijd de knoflookteentjes in dunne schijfjes en doe ze samen met de honing en de chilivlokken in een steelpannetje. ⁠
  2. Verwarm op laag vuur totdat de honing begint te borrelen. Zet dan het vuur zo laag mogelijk en laat nog een minuut of 5 zachtjes borrelen. ⁠
  3. Haal vervolgen van het vuur af en roer de wittewijnazijn en het snufje zout erdoor. Giet in een klein (schoon!) potje en laat afkoelen. ⁠
  4. Je kunt de hot honey na afkoelen meteen gebruiken óf nog een tijd laten staan zodat de smaken extra in kunnen trekken. ⁠
hot honey 3
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen