JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie
  • Avondeten
  • Feestdagen

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

Total
821
Shares
1
0
820
0
0

Tijd voor kerstrecepten! En wat voor eentje! Deze bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie klinkt superfancy, maar is dat zeker niet. Je maakt ‘m heel makkelijk van tevoren en serveert ‘m met de rozemarijnolie aan tafel. Ziet er superfeestelijk uit en kost jou helemaal geen moeite!

Ben je trouwens nog op zoek naar meer kerstinspiratie? Kijk dan eens in mijn in mijn speciale feestdagensectie op de site! Ik heb maar liefst 5 volledige kerstmenu’s online staan, zoals dit volledig vegetarische kerstmenu en dit heerlijke anders-dan-andersmenu!

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

Wat heb je nodig voor deze bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie voor 4-6 personen?

  • 1 ui
  • 1 bloemkool
  • 2 aardappels
  • 2 takjes rozemarijn
  • 500 – 600 ml groentebouillon
  • 100 gram creme fraiche
  • peper en zout

Voor de cranberryjam

  • 150 gram cranberry’s
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 ml water

Voor de rozemarijnolie

  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 ml olijfolie
  • zout

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

Hoe maak je deze makkelijke en lekkere amuse voor kerst?

1. Snipper de ui en fruit deze in een pan in een klein beetje olijfolie.

2. Voeg de bloemkool (in roosjes) en de aardappels (in stukjes) toe. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd ze heel klein. Voeg ook toe.

3. Voeg de groentebouillon toe en kook de bloemkool en aardappel in 15-20 minuten zacht.

4. Maak in de tussentijd de cranberryjam. Verwarm hiervoor de cranberry’s met de suiker, de vanillesuiker, de kaneel en het water totdat het water kookt. Laat de cranberryjam dan 10-15 minuten sudderen. Zet het vuur dan uit en koel de jam af.

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

5. Pureer de soep als de bloemkool en aardappels gaar zijn. Roer er daarna de creme fraiche en flink wat zout en peper doorheen. Verwarm de soep daarna niet meer. Wil je de soep vooraf maken? Maak ‘m dan tot en met het pureren. Voeg de creme fraiche pas toe als je de soep opgewarmd hebt op de dag dat je ‘m wil serveren.

6. Maak als laatste de rozemarijnolie door de olie licht te verwarmen in een steelpannetje. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd ze heel klein. Verwarm ze mee in de olie. Breng de olie op smaak met zout.

Serveer de bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie in glaasjes. Schenk daarin de soep, voeg de cranberryjam als topping toe en schenk een beetje rozemarijnolie eroverheen.

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

1
0
820
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
zalmbonbons kerst
  • Avondeten
  • Feestdagen

Zalmbonbons voor kerst

Lees verder
Volgende artikel
Feestkrans van vijgen en camembert
  • Borrel
  • Feestdagen

Feestkrans van vijgen en camembert

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

1 reactie
  1. Milldred schreef:
    5 januari 2023 om 11:32 am

    Dieze amuse gemaakt. Was lekker maar de volgende keer zou ik de rozemarijn niet in kleine stukjes er door heen doen maar goed met de bouillon mee laten trekken. Ik ga deze zeker nog een keer maken.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.