JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie
  • Avondeten
  • Feestdagen

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

Total
130
Shares
1
0
129
0
0

Tijd voor kerstrecepten! En wat voor eentje! Deze bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie klinkt superfancy, maar is dat zeker niet. Je maakt ‘m heel makkelijk van tevoren en serveert ‘m met de rozemarijnolie aan tafel. Ziet er superfeestelijk uit en kost jou helemaal geen moeite!

Ben je trouwens nog op zoek naar meer kerstinspiratie? Kijk dan eens in mijn in mijn speciale feestdagensectie op de site! Ik heb maar liefst 5 volledige kerstmenu’s online staan, zoals dit volledig vegetarische kerstmenu en dit heerlijke anders-dan-andersmenu!

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

Wat heb je nodig voor deze bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie voor 4-6 personen?

  • 1 ui
  • 1 bloemkool
  • 2 aardappels
  • 2 takjes rozemarijn
  • 500 – 600 ml groentebouillon
  • 100 gram creme fraiche
  • peper en zout

Voor de cranberryjam

  • 150 gram cranberry’s
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 ml water

Voor de rozemarijnolie

  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 ml olijfolie
  • zout

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

Hoe maak je deze makkelijke en lekkere amuse voor kerst?

1. Snipper de ui en fruit deze in een pan in een klein beetje olijfolie.

2. Voeg de bloemkool (in roosjes) en de aardappels (in stukjes) toe. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd ze heel klein. Voeg ook toe.

3. Voeg de groentebouillon toe en kook de bloemkool en aardappel in 15-20 minuten zacht.

4. Maak in de tussentijd de cranberryjam. Verwarm hiervoor de cranberry’s met de suiker, de vanillesuiker, de kaneel en het water totdat het water kookt. Laat de cranberryjam dan 10-15 minuten sudderen. Zet het vuur dan uit en koel de jam af.

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

5. Pureer de soep als de bloemkool en aardappels gaar zijn. Roer er daarna de creme fraiche en flink wat zout en peper doorheen. Verwarm de soep daarna niet meer. Wil je de soep vooraf maken? Maak ‘m dan tot en met het pureren. Voeg de creme fraiche pas toe als je de soep opgewarmd hebt op de dag dat je ‘m wil serveren.

6. Maak als laatste de rozemarijnolie door de olie licht te verwarmen in een steelpannetje. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd ze heel klein. Verwarm ze mee in de olie. Breng de olie op smaak met zout.

Serveer de bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie in glaasjes. Schenk daarin de soep, voeg de cranberryjam als topping toe en schenk een beetje rozemarijnolie eroverheen.

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

1
0
129
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
zalmbonbons kerst
  • Avondeten
  • Feestdagen

Zalmbonbons voor kerst

Lees verder
Volgende artikel
Feestkrans van vijgen en camembert
  • Borrel
  • Feestdagen

Feestkrans van vijgen en camembert

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
GEKOOKT, GEFRITUURD, HAPPY⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.