JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
306
Shares
1
0
305
0
0

Inmiddels zijn we alweer bijna halverwege december en dat betekent kerstgerechten! Je vind al heel wat kerstgerechten op mijn site via de receptenindex, maar er is altijd ruimte voor meer recepten. En ook vond ik het na het Italiaanse kerstmenu, het Vegetarisch kerstmenu en het Makkelijke kerstmenu wel tijd voor een nieuw menu: het groenten-kerstmenu! Deze crostini’s met herfstpaddenstoelen trappen dat menu vandaag af!

Mijn nieuwe guilty pleasure zijn paddenstoelen: lekker bruin gebakken met knoflook en – zoals hier – met salie. Een heel erg lekkere combinatie die ik jullie graag voorschotel als voorgerechtje voor Kerstmis!

crostini's herfstchampignons

Wat heb je nodig voor deze crostini’s met herfstpaddenstoelen voor 4 personen?

  • 1 bruin stokbrood, afgebakken
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 100 gram shiitakes
  • 2 takjes verse salie
  • 2 teentjes knoflook
  • Parmenzaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

crostini's herfstcahmpignons

Hoe maak je deze lekkere voorgerechtjes met brood?

1. Snijd de paddenstoelen in grove stukken.

2. Verwarm een middelgrote koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur.

3. Snijd de teentjes knoflook in plakjes en ris de blaadjes salie van de takjes. Snijd de blaadjes vervolgens in kleine stukjes.

4. Bak de knoflook met de salieblaadjes daarna 1-2 minuten aan in de pan. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en laat rustig staan. Hoe minder je roert, hoe bruiner de paddenstoelen worden.

5. Snijd het stokbrood in 8 dikke plakken en rooster ze in een grillpan of in de oven totdat ze knapperig zijn.

5. Schep de paddenstoelen na een minuut of 5 of als ze bruin geworden zijn om en bak ze aan de andere kant ook bruin. Breng ze vervolgens op smaak met peper en flink zout.

6. Schep de herfstpaddenstoelen vervolgens op de crostini’s en serveer ze met wat grofgeraspte Parmezaanse kaas.

crostini's met herfstpaddenstoelen

1
0
305
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
  • champignons
  • knoflook
  • salie
Vorige artikel
capresetaart 4
  • Avondeten
  • Feestdagen

Taartje Caprese

Lees verder
Volgende artikel
italiaanse kippenpoten 1
  • Avondeten
  • Feestdagen

Italiaanse kippenpoten

Lees verder
Ook heel lekker
Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  137 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.