JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Borrel
  • Feestdagen

Crostini’s met herfstpaddenstoelen, salie en knoflook

Total
271
Shares
1
0
270
0
0

Inmiddels zijn we alweer bijna halverwege december en dat betekent kerstgerechten! Je vind al heel wat kerstgerechten op mijn site via de receptenindex, maar er is altijd ruimte voor meer recepten. En ook vond ik het na het Italiaanse kerstmenu, het Vegetarisch kerstmenu en het Makkelijke kerstmenu wel tijd voor een nieuw menu: het groenten-kerstmenu! Deze crostini’s met herfstpaddenstoelen trappen dat menu vandaag af!

Mijn nieuwe guilty pleasure zijn paddenstoelen: lekker bruin gebakken met knoflook en – zoals hier – met salie. Een heel erg lekkere combinatie die ik jullie graag voorschotel als voorgerechtje voor Kerstmis!

crostini's herfstchampignons

Wat heb je nodig voor deze crostini’s met herfstpaddenstoelen voor 4 personen?

  • 1 bruin stokbrood, afgebakken
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 100 gram shiitakes
  • 2 takjes verse salie
  • 2 teentjes knoflook
  • Parmenzaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

crostini's herfstcahmpignons

Hoe maak je deze lekkere voorgerechtjes met brood?

1. Snijd de paddenstoelen in grove stukken.

2. Verwarm een middelgrote koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur.

3. Snijd de teentjes knoflook in plakjes en ris de blaadjes salie van de takjes. Snijd de blaadjes vervolgens in kleine stukjes.

4. Bak de knoflook met de salieblaadjes daarna 1-2 minuten aan in de pan. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en laat rustig staan. Hoe minder je roert, hoe bruiner de paddenstoelen worden.

5. Snijd het stokbrood in 8 dikke plakken en rooster ze in een grillpan of in de oven totdat ze knapperig zijn.

5. Schep de paddenstoelen na een minuut of 5 of als ze bruin geworden zijn om en bak ze aan de andere kant ook bruin. Breng ze vervolgens op smaak met peper en flink zout.

6. Schep de herfstpaddenstoelen vervolgens op de crostini’s en serveer ze met wat grofgeraspte Parmezaanse kaas.

crostini's met herfstpaddenstoelen

1
0
270
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
  • champignons
  • knoflook
  • salie
Vorige artikel
capresetaart 4
  • Avondeten
  • Feestdagen

Taartje Caprese

Lees verder
Volgende artikel
italiaanse kippenpoten 1
  • Avondeten
  • Feestdagen

Italiaanse kippenpoten

Lees verder
Ook heel lekker
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

mini-pizzaatjes met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.