Peren met karamel, rozemarijn en honingslagroom

18 dec 2019 | Dessert, Feestdagen, Zoet

Tijdens het kerstdiner ga ik voor makkelijke recepten en ik geloof de meesten van jullie ook. Dus heb ik een heerlijk simpel en makkelijk nagerecht voor jullie waar je geen eeuwen voor in de keuken hoeft te staan. Deze peren met karamel, rozemarijn en honingslagroom zijn niet alleen goddelijk lekker, maar ook heel makkelijk te maken!

En ja, voor dit recept maak je de karamel zelf! En voordat je nu denkt ‘dat is mij veel te ingewikkeld!’, ho stop! Ik heb een heel fijn stappenplan voor het maken van karamelsaus dat nagenoeg foolproof is. Dus dat gaat je zeker lukken. De saus kun je van tevoren maken, dus op de avond zelf hoef je alleen de saus op te warmen en de peren erin te garen. Handig!

Ben je trouwens nog op zoek naar meer kerstinspiratie? Kijk dan eens in mijn in mijn speciale feestdagensectie op de site! Ik heb maar liefst 5 volledige kerstmenu’s online staan, zoals dit vol-groenten-kerstmenu en dit heerlijke Italiaanse kerstmenu.

Peren met karamel, rozemarijn en honingslagroom

Wat heb je nodig voor peren met karamel, rozemarijn en honingslagroom voor 4 personen?

  • 75 gram suiker
  • 1,5 eetlepel water
  • 300 ml slagroom
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • snufje zout
  • 6 grote peren
  • flinke hand walnoten
  • 2 theelepels honing

Peren met karamel, rozemarijn en honingslagroom

Hoe maak je dit makkelijke nagerecht voor kerst?

1. Maak de karamelsaus volgens mijn stappenplan. Gebruik de hoeveelheden uit dat recept. Je houdt dus nog 150ml slagroom over waar je straks honingslagroom mee maakt.

2. Snijd in de tussentijd de peren in 8 stukken.

3. Voeg de rozemarijn en het snufje zout toe aan de karamelsaus en roer kort door.

4. Voeg de perenstukken toe aan de karamelsaus en laat op zacht vuur zo’n 10-15 minuten pruttelen totdat de peren zacht zijn. Voeg de laatste 2 minuten de walnoten toe.

5. Maak terwijl je wacht de honingslagroom. Klop de overige 150 ml slagroom stijf en roer er de honing doorheen. De slagroom hoeft niet zo zoet te zijn, de karamel maakt het zoet genoeg!

Serveer de gekarameliseerde peren en walnoten met de slagroom. Warm is dit het lekkerst!

Peren met karamel, rozemarijn en honingslagroom

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen