JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

pompoensoep met kokosmelk1
Total
18
Shares
0
0
18
0
0

Tja, ik ga er geen doekjes om winden, maar dit is mijn vriends minst favoriete soep. Niet omdat ie niet lekker is (objectief bekeken dus 😉), maar omdat hij per definitie niet van pompoen (en zoete aardappel 😱) houdt. Gekke vent. Ik deel dit recept voor deze heerlijke pompoensoep met kokosmelk gewoon alsnog met jullie!

Want ja, 1 mening is geen mening en ik vond deze soep lekker én goed genoeg om met jullie te delen 😬 Dus ben je op zoek naar een makkelijke, smaakvolle en romige soep, dan ben je bij deze soep op het goede adres! Meteen proberen dus!

Liever een andere soep? Denk dan eens aan deze supersnelle tomatensoep met gnocchi of deze romige tomaten-venkelsoep met knapperige croutons!

pompoensoep met kokosmelk1

Wat heb je nodig voor deze pompoensoep met kokosmelk?

1 ui
1 teentje knoflook
600 gram pompoenblokjes
1 theelepel garam masala
2 appels
300 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
kiemgroenten of bosui ter garnering
peper en zout
olie

pompoensoep met kokosmelk2

Hoe maak je deze soep?

  1. Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de ui in kwarten en pel het teentje knoflook. Snijd de appel in blokjes. Meng dan de ui, knoflook en appel samen met de pompoenblokjes, de garam masala, 2 eetlepels olie en peper en zout op de bakplaat. Rooster 10 – 15 minuten in de oven. ⁠
  3. Schep de groenten in een pan en voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur dan uit. Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep dan met een staafmixer tot een romige soep. Voeg eventueel extra water toe.
  4. Breng op smaak met peper en zout en garneer met kiemgroenten (of bosui)
pompoensoep met kokosmelk3
0
0
18
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Broodjes met spinazie, ei en ui1
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Lees verder
Volgende artikel
broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.