Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

28 feb 2021 | Dessert, Lunch, Ontbijt

Ik deed weer mee aan de SwiepSwapSwoep van Mandy and More! Na mijn eerdere swieprecepten (deze pasta, dit bananenbrood, deze borrelplank, en deze heerlijke taart) is het nu tijd voor deze Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop!

Ik mocht swiepen van het kookboek van Anouk, oftewel Anouks Kookboek.En van haar site – waar je heerlijke gerechten vindt! – koos ik deze bloedsinaasappelsiroop om mee aan de slag te gaan. Ik ben namelijk fan van bloedsinaasappels (die kleuren!) en het leek me fijn om ermee aan de slag te mogen. Anouk combineert haar bloedsinaasappelsiroop met havermoutpannenkoekjes. Maar omdat ik deze swiepswapswoep swiepte (of swoepte) toen Nederland onder een laag ijs en sneeuw bedekt was, koos ik voor een actueler gerecht: Kaiserschmarrn. Want helaas kunnen heel veel mensen in deze tijden niet naar de Oostenrijkse pistes, dus komen de typische pistegerechten wel naar ons toe!

Ik ging voor chocoladekaiserschmarrn, omdat dat super combineerde met Anouks bloedsinaasappelsiroop. Helemaal als je ook nog wat geroosterde hazelnootjes toevoegt. Het resultaat is echt heel lekker en weer eens wat anders dan de traditionele kaiserschmarrn. Probeer maar!

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop

Wat heb je nodig voor kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop (4 personen)?

 • 2 bloedsinaasappels (+ eventueel extra voor garnering)
 • 1 theelepel water
 • 2 theelepels suiker
 • 4 eieren
 • 200 gr bloem
 • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
 • 1 eetlepel cacao
 • 275 ml melk
 • 50 gram choclade
 • snuf zout
 • olie om in te bakken
 • hazelnoten ter garnering
kaiserschmarrn met chocolade en bleodsinaasappelsiroop

Hoe maak je dit bijzondere ontbijt met kaiserschmarrn?

 1. Start met het maken van de bloedsinaasappelsiroop. Pers de bloedsinaasappels uit en verwarm het sap samen met het water en de suiker in een steelpannetje op middelhoog vuur. Breng aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat ongeveer tot de helft inkoken. Laat dan afkoelen tot serveren (de siroop kun je dus ook enige tijd van tevoren maken).
 2. Splits de eieren. Mix de eiwitten in een keukenmachine of met de hand tot je stevige pieken hebt.
 3. Meng in een andere kom de dooiers met de suiker, bloem, cacao, melk en snuf zout tot je een egaal geheel hebt.
 4. Gebruik dan een spatel om de eiwitten door het dooierbeslag te ‘vouwen’. Doe dit voorzichtig zodat je de lucht niet uit de eiwitten slaat.
 5. Hak de chocolade in kleine stukjes en ‘vouw’ deze stukjes ook voorzichtig door het beslag heen.
 6. Verwarm olie in een pan op middelhoog vuur en voeg een laag van 1cm beslag toe aan de pan als de pan heet is.
 7. Bak de onderste zijde ongeveer 3-4 minuten totdat deze bruin is. Draai dan de pannenkoek om. Dit hoeft niet voorzichtig, je hakt de pannenkoek straks toch in stukjes.
 8. Gebruik een spatel of pollepel om de pannenkoek in stukjes te breken. Bak alle stukjes vervolgens bruin in de pan.
 9. Serveer de Kaiserschmarrn met de bloedsinaasappelsiroop en garneer de borden eventueel met wat (getoaste) hazelnoten.
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

 1. Anouk

  Super dat je mijn bloedsinaasappelsiroop swiepswoepswapte met kaiserschmarrn. Ik ga het zeker een keer uitproberen. Dankjewel voor het swappen.

 2. Anouk

  Super dat je mijn bloedsinaasappelsiroop swiepswoepswapte met kaiserschmarrn. Ik ga het zeker een keer uitproberen. Dankjewel voor het swappen.

Een reactie versturen