JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Ik deed weer mee aan de SwiepSwapSwoep van Mandy and More! Na mijn eerdere swieprecepten (deze pasta, dit bananenbrood, deze borrelplank, en deze heerlijke taart) is het nu tijd voor deze Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop!

Ik mocht swiepen van het kookboek van Anouk, oftewel Anouks Kookboek.En van haar site – waar je heerlijke gerechten vindt! – koos ik deze bloedsinaasappelsiroop om mee aan de slag te gaan. Ik ben namelijk fan van bloedsinaasappels (die kleuren!) en het leek me fijn om ermee aan de slag te mogen. Anouk combineert haar bloedsinaasappelsiroop met havermoutpannenkoekjes. Maar omdat ik deze swiepswapswoep swiepte (of swoepte) toen Nederland onder een laag ijs en sneeuw bedekt was, koos ik voor een actueler gerecht: Kaiserschmarrn. Want helaas kunnen heel veel mensen in deze tijden niet naar de Oostenrijkse pistes, dus komen de typische pistegerechten wel naar ons toe!

Ik ging voor chocoladekaiserschmarrn, omdat dat super combineerde met Anouks bloedsinaasappelsiroop. Helemaal als je ook nog wat geroosterde hazelnootjes toevoegt. Het resultaat is echt heel lekker en weer eens wat anders dan de traditionele kaiserschmarrn. Probeer maar!

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop

Wat heb je nodig voor kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop (4 personen)?

  • 2 bloedsinaasappels (+ eventueel extra voor garnering)
  • 1 theelepel water
  • 2 theelepels suiker
  • 4 eieren
  • 200 gr bloem
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel cacao
  • 275 ml melk
  • 50 gram choclade
  • snuf zout
  • olie om in te bakken
  • hazelnoten ter garnering
kaiserschmarrn met chocolade en bleodsinaasappelsiroop

Hoe maak je dit bijzondere ontbijt met kaiserschmarrn?

  1. Start met het maken van de bloedsinaasappelsiroop. Pers de bloedsinaasappels uit en verwarm het sap samen met het water en de suiker in een steelpannetje op middelhoog vuur. Breng aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat ongeveer tot de helft inkoken. Laat dan afkoelen tot serveren (de siroop kun je dus ook enige tijd van tevoren maken).
  2. Splits de eieren. Mix de eiwitten in een keukenmachine of met de hand tot je stevige pieken hebt.
  3. Meng in een andere kom de dooiers met de suiker, bloem, cacao, melk en snuf zout tot je een egaal geheel hebt.
  4. Gebruik dan een spatel om de eiwitten door het dooierbeslag te ‘vouwen’. Doe dit voorzichtig zodat je de lucht niet uit de eiwitten slaat.
  5. Hak de chocolade in kleine stukjes en ‘vouw’ deze stukjes ook voorzichtig door het beslag heen.
  6. Verwarm olie in een pan op middelhoog vuur en voeg een laag van 1cm beslag toe aan de pan als de pan heet is.
  7. Bak de onderste zijde ongeveer 3-4 minuten totdat deze bruin is. Draai dan de pannenkoek om. Dit hoeft niet voorzichtig, je hakt de pannenkoek straks toch in stukjes.
  8. Gebruik een spatel of pollepel om de pannenkoek in stukjes te breken. Bak alle stukjes vervolgens bruin in de pan.
  9. Serveer de Kaiserschmarrn met de bloedsinaasappelsiroop en garneer de borden eventueel met wat (getoaste) hazelnoten.
0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

Lees verder
Volgende artikel
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

1 reactie
  1. Anouk schreef:
    28 februari 2021 om 7:41 am

    Super dat je mijn bloedsinaasappelsiroop swiepswoepswapte met kaiserschmarrn. Ik ga het zeker een keer uitproberen. Dankjewel voor het swappen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN ๐Ÿ™Œ โ 
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.