JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
0
3K
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

  • 28 februari 2021
  • Een reactie
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Ik deed weer mee aan de SwiepSwapSwoep van Mandy and More! Na mijn eerdere swieprecepten (deze pasta, dit bananenbrood, deze borrelplank, en deze heerlijke taart) is het nu tijd voor deze Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop!

Ik mocht swiepen van het kookboek van Anouk, oftewel Anouks Kookboek.En van haar site – waar je heerlijke gerechten vindt! – koos ik deze bloedsinaasappelsiroop om mee aan de slag te gaan. Ik ben namelijk fan van bloedsinaasappels (die kleuren!) en het leek me fijn om ermee aan de slag te mogen. Anouk combineert haar bloedsinaasappelsiroop met havermoutpannenkoekjes. Maar omdat ik deze swiepswapswoep swiepte (of swoepte) toen Nederland onder een laag ijs en sneeuw bedekt was, koos ik voor een actueler gerecht: Kaiserschmarrn. Want helaas kunnen heel veel mensen in deze tijden niet naar de Oostenrijkse pistes, dus komen de typische pistegerechten wel naar ons toe!

Ik ging voor chocoladekaiserschmarrn, omdat dat super combineerde met Anouks bloedsinaasappelsiroop. Helemaal als je ook nog wat geroosterde hazelnootjes toevoegt. Het resultaat is echt heel lekker en weer eens wat anders dan de traditionele kaiserschmarrn. Probeer maar!

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop

Wat heb je nodig voor kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop (4 personen)?

  • 2 bloedsinaasappels (+ eventueel extra voor garnering)
  • 1 theelepel water
  • 2 theelepels suiker
  • 4 eieren
  • 200 gr bloem
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel cacao
  • 275 ml melk
  • 50 gram choclade
  • snuf zout
  • olie om in te bakken
  • hazelnoten ter garnering
kaiserschmarrn met chocolade en bleodsinaasappelsiroop

Hoe maak je dit bijzondere ontbijt met kaiserschmarrn?

  1. Start met het maken van de bloedsinaasappelsiroop. Pers de bloedsinaasappels uit en verwarm het sap samen met het water en de suiker in een steelpannetje op middelhoog vuur. Breng aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat ongeveer tot de helft inkoken. Laat dan afkoelen tot serveren (de siroop kun je dus ook enige tijd van tevoren maken).
  2. Splits de eieren. Mix de eiwitten in een keukenmachine of met de hand tot je stevige pieken hebt.
  3. Meng in een andere kom de dooiers met de suiker, bloem, cacao, melk en snuf zout tot je een egaal geheel hebt.
  4. Gebruik dan een spatel om de eiwitten door het dooierbeslag te ‘vouwen’. Doe dit voorzichtig zodat je de lucht niet uit de eiwitten slaat.
  5. Hak de chocolade in kleine stukjes en ‘vouw’ deze stukjes ook voorzichtig door het beslag heen.
  6. Verwarm olie in een pan op middelhoog vuur en voeg een laag van 1cm beslag toe aan de pan als de pan heet is.
  7. Bak de onderste zijde ongeveer 3-4 minuten totdat deze bruin is. Draai dan de pannenkoek om. Dit hoeft niet voorzichtig, je hakt de pannenkoek straks toch in stukjes.
  8. Gebruik een spatel of pollepel om de pannenkoek in stukjes te breken. Bak alle stukjes vervolgens bruin in de pan.
  9. Serveer de Kaiserschmarrn met de bloedsinaasappelsiroop en garneer de borden eventueel met wat (getoaste) hazelnoten.
0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
Lees verder
Volgende artikel
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Eton mess
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Eton mess met in balsamico gemarineerde aardbeien

  • 1 april 2021
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en Limoncello-azijn van Oil & Vinegar

  • 30 maart 2021
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Jurgens anti-katerlunch: snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

  • 23 maart 2021
Pizza van naan met tonijn, mais en paprika
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch

Pizza van naan met tonijn, mais en paprika

  • 16 maart 2021
Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

  • 9 maart 2021
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
1 reactie
  1. Anouk schreef:
    28 februari 2021 om 7:41 am

    Super dat je mijn bloedsinaasappelsiroop swiepswoepswapte met kaiserschmarrn. Ik ga het zeker een keer uitproberen. Dankjewel voor het swappen.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IT TAKES A VILLAGE... WHERE'S MY VILLAGE?| Oh jee! Ik heb alweer te lang niets gepost op mijn feed. Het was even wat stiller hier en dat komt niet alleen omdat we allemaal 2 weken ziek zijn geweest door 1 of ander verkoudheidsvirus waardoor alle 18 kindjes en alle leidsters van het KDV ziek werden 🙈 (en allemaal getest en negatief bevonden btw). Wat voelden we ons geïsoleerd de afgelopen weken, met zn allen verplicht thuis.⁠ 165 65
ETON MESS | Het is bijna Pasen! Tijd voor een supermakkelijk, snel en toch lekker luxe toetje. Eton mess maken stond altijd al op mijn verlanglijstje en toch kwam het er maar niet van om dit toetje daadwerkelijk te maken. Superstom, want het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn aardbeien, slagroom en meringue. Niets moeilijks aan. Dus bedacht ik laatst op een verloren middag dat ik dit plan wel in de praktijk kon gaan brengen 😁⁠ 116 20
PASEN! | Jeetje, ik ben er nog niet aan gewend dat de tijd zó snel kan gaan als je kleine kindjes hebt 🙈 Nog maar enkele dagen en dan is het alweer Pasen! En ook dit jaar vieren we (en jullie denk ik ook) Pasen in klein gezelschap. Dat biedt mogelijkheden om extra uit te pakken en iets lekkers te koken voor die persoon tegenover je (jep, laten we het positief houden 😄 )⁠ 110 24
JURGENS ANTI-KATERLUNCH | Op dit moment hebben we absoluut geen wild leven. Lees: we zijn blij als we om 7 uur op de bank kunnen ploffen met een bord (opgewarmd) eten en een koude thee. Weinig rock & roll hier 🙈⁠ 134 19
VIJGENTAART MET GEITENKAAS | Laatst werd me gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor recepten op mijn blog. De meeste recepten op mijn blog, zo ongeveer 99 procent 😉, bedenk en ontwikkel ik zelf. Van tevoren heb ik ongeveer een idee welke ingrediënten ik ga gebruiken en ik vind vaak nog iets in de koelkast of voorraadkast en zo ontstaan de meeste recepten. De ene keer heel succesvol, soms ook best behoorlijk smerig. Wees gerust, alleen als ze lekker genoeg zijn, krijgen ze een plekje tussen de rest van mijn recepten op het blog 😉⁠ 142 15
NAANPIZZA (RECEPT IN TEKST!) | Tijd voor een nieuw snel recept dat je kunt maken voor de lunch of als makkelijk avondeten. Ik ben fan van dit soort recepten, maar dat weten jullie inmiddels. Wat jullie misschien niet weten, is dat ik niet zo vaak met paprika kook. Op de een of andere manier zit deze groente niet snel in mijn hoofd als ik iets ga maken. Stom, want het is een multi-veelzijdige groente die ook nog eens lekker kleurt op je bord. Tijd dus voor deze heerlijke en makkelijke pizza van naan met tonijn, mais en paprika. Want deze wil je proeven, geloof mij 😄⁠ 152 30
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?