JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
5K
Shares
37
0
5K
0
0

Ik zocht nog een mini-spektakelstuk voor tijdens een van de kerstdiners die ik voor op het blog aan het uitwerken ben en dat werden deze bloemkoolsteaks. De laatste tijd zie ik deze steaks op wel meer plekken voorbijkomen en ik spring vast veel te laat in op deze hype, maar jammer dan! Ik ontdek de laatste tijd dat je veel meer kunt doen met bloemkool dan alleen koken, zoals bijvoorbeeld geroosterde bloemkool met bietenroom en deze bloemkoolsoep laten zien. En vandaag dus deze bloemkoolsteaks met truffeldressing.

Een beetje truffel op zn tijd vind ik wel lekker, hoewel ik de smaak vaak wel heel erg aanwezig vindt. Bij deze steaks van bloemkool past de truffelsmaak dan wel weer heel erg goed. En zeg nou zelf, bij kerst hoort toch eigenlijk ook wel een beetje truffel? Wat vinden jullie?

bloemkoolsteaks

Wat heb je nodig voor deze bloemkoolsteaks voor 4 personen?

  • 1 grote bloemkool of 2 kleine bloemkolen
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1,5 eetlepel truffelolie
  • 1 takje basilicum
  • klein zakje rucola
  • olijfolie extra vierge
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt in grote vlokken
  • olijfolie
  • 20 gram boter
  • peper en zout

bloemkoolsteaks

Hoe maak je deze lekkere vega-steaks van bloemkool?

1. Verwarm een grote, droge koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de pijnboompitten totdat ze bruin zijn en geuren. Veeg de pan schoon en gebruik ‘m verder bij stap 4.

2. Verwijder de bladeren van de bloemkoolstronk en snijdt het onderste deel van de stronk weg. Niet te veel, de kool moet nog wel heel blijven.

3. Snijd plakken van 1-2 cm dik van de bloemkool, leg ze voorzichtig op een snijplank.

4. Verwarm 20 gram boter en een eetlepel olijfolie in de grote koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de grote bellen weg zijn en leg dan de bloemkoolsteaks in de pan. Bak de steaks 3-4 minuten per kant totdat beide kanten bruin zijn. Haal de steaks vervolgens uit de pan en leg ze op de borden.

5. Maak tijdens het bakken de truffeldressing door in kommetje de creme fraiche te mengen met de mayonaise en de truffelolie. Snijd de blaadjes van het takje basilicum heel klein en doe de stukjes ook door de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

6. Breng de rucola op smaak met een beetje olijfolie extra vierge en wat peper en zout en verdeel de rucola over de borden. Leg hierop per bord 2 kleine of 2 grote steak en drizzle hier de dressing over.

Serveer met de pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Geef de overige dressing erbij.

bloemkoolsteaks

37
0
5K
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bloemkool
  • groente
  • kerst
  • kerstmis
Vorige artikel
geroosterde wortelen
  • Avondeten
  • Feestdagen

Geroosterde honingwortelen met blauwe kaas

Lees verder
Volgende artikel
groentenchocoladetaart
  • Feestdagen
  • Zoet

Chocoladetaart met groenten

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  137 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.