7x Sinterklaasrecept

4 dec 2018 | Zoet

Het leek me leuk om zo vlak voor 5 december een overzichtje te maken van de verschillende Sinterklaasrecepten die ik de afgelopen jaren maakte. Sommige van die recepten vind je niet op mijn eigen site, maar op de site van Brenda Kookt. Sinds afgelopen mei ontwikkel ik met regelmaat recepten voor haar site, waaronder ook sinterklaasrecepten. Dus enkele van onderstaande recepten vind je op haar site.

Ik ben benieuwd welke recepten je volgend jaar graag voor de Sinterklaasperiode op de site zou willen hebben staan? Mocht je suggesties hebben, laat me dat dan weten via de comments hieronder!

pepernotencake

Sinterklaasrecept 1: kruidnotencake

Dit is 1 van mijn lievelingsrecepten voor Sinterklaas. Een heerlijk luchtige cake die samengaat met de chocoladekruidnoten. Superlekker! Je vindt dit lekkere recept hier!

Sinterklaasrecept 2: kruidnotenmuffins

Dit recept ontwikkelde ik voor Brenda Kookt. Ik ben fan van de crumble bovenop deze kruidnotenmuffins, hij is geïnspireerd op de crumble die je bovenop blueberry muffins vindt. Superlekker! Je vindt dit lekkere recept hier!

pepernotenscones

Sinterklaasrecept 3: pepernotenscones

Dit lekkere recept maakte ik dit jaar voor het eerst. Het leek me super om mijn favo broodje – scones – te combineren met zachte pepernoten. En dat werd een succes. Ideaal voor bij het Sinterklaasontbijt! Je weet hoe je de scones moet maken als je deze link gebruikt!

Sinterklaasrecept 4: banketlettercake

Het recept voor deze cake ontstond eigenlijk per ongeluk. Ik had wat banketletter gekregen en ben zelf geen fan van banketletter. Dus bedacht ik dat ik er wel een cake van wilde maken. Dat werd deze banketlettercake. Het recept ontwikkelde ik voor Brenda Kookt en je vindt het recept hier!

Sinterklaasrecept 5: Ferrero Rochers van kruidnoten

Een van de eerste receptjes die ik maakte voor Sinterklaas: deze Ferrero Rochers van kruidnoten en marsepein. Nog steeds vind ik ze superlekker en makkelijk te maken en mee te nemen. Ideaal dus voor op Pakjesavond bijvoorbeeld. Zelf maken? Gebruik deze link!

Sinterklaasrecept 6: Flammkuchen met kruidnoten

Wist je dat de flammkuchen ook zoet kunt maken? Je hoeft ‘m dus niet altijd met hartige dingen te beleggen. Zelfs kruidnoten doen het heel goed op deze dunne pizza. Ik maakte dit recept voor Brenda Kookt en je vindt het recept hier!

Sinterklaasrecept 7: zelfgemaakte kruidnoten met cayennepeper

Nog zo’n recept dat ik een tijd geleden al maakte (je kunt het aan de foto zien 😉 ), maar daarom is het niet minder lekker! Ik ben zelf erg fan van de pittige nasmaak die deze kruidnootjes hebben. Proberen? Via deze link vind je het recept.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen