JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
  • Geen reacties
Total
49
Shares
47
0
2
0
0

Een mooi vegan pronkstuk mag deze kerst niet ontbreken. Daarom bedacht ik deze heerlijke, vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam. Ideaal om te maken als je een vegetariër of vegan aan je kersttafel hebt, maar zeker ook het proberen waard voor niet-vegetariërs en -vegans! De combinatie van de hartige, aardse strudel met Pulled Oats en de zoete, kruidige tomatenjam is namelijk een match made in heaven.

Sinds jaar en dag is mijn vegetarische strudel van champignons en linzen een van de kersttoppers. Maar omdat niet iedereen fan is van linzen leek het me fijn om een alternatief op het blog te zetten. En deze versie combineerde ik dus met een heerlijke jam op basis van tomaten. Kerstiger kan het bijna niet!

Pulled Oats is een plantaardige alternatief voor vlees dat wordt gemaakt van haver, tuinbonen, erwten, olie en wat zout. Ik heb Pulled Oats inmiddels al in een aantal recepten verwerkt en vind het een fijne toevoeging aan mijn maaltijd omdat Pulled Oats heel veelzijdig is in gebruik en smaak. Zo maakte ik al deze chilaquiles met Pulled Oats en guacamole, taco’s al pastor met Pulled Oats en fusion loempia’s met Pulled Oats. Pulled Oats kan ook deze kerst niet ontbreken, dus here we go!

Strudel met Pulled Oats en tomatenjam

Wat heb je nodig voor 1 strudel met Pulled Oats en tomatenjam voor 4-6 personen

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 600 gram gemengde paddenstoelen (ik gebruikte kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitakes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 15 gram verse tijm
  • 1-2 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 verpakking Pulled Oats Naturel
  • 100 gram (vegan) kaas, geraspt
  • 1 eetlepel panko
  • een beetje (plantaardige) melk
  • peper en zout
  • (olijf)olie om in te bakken

Voor de tomatenjam

  • 500 gram tomaten
  • 1 tl koekkruiden
  • 2-3 eetlepels citroensap
  • 120 gram suiker
  • snuf zout

Strudel met Pulled Oats en tomatenjam

Hoe maak je dit heerlijke hoofdgerecht voor Kerstmis?

1. Start met de tomatenjam. Snijd hiervoor de tomaten in blokjes.

2. Verwarm een steelpan op middelhoog vuur en voeg de tomatenblokjes, de koekkruiden, het citroensap, de suiker en het snufje zout toe. Voeg ook 2 takjes tijm toe aan de pan. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag.

3. Kook de tomatenjam minimaal tot de helft in of in ieder geval totdat de jam de consistentie heeft die je fijn vindt. Verwijder de takjes tijm en laat de tomatenjam afkoelen voor het serveren.

4. Maak in de tussentijd de strudel. Verwarm hiervoor de oven op 210 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm deze bakplaat mee in de oven.

5. Snijd de paddenstoelen klein. Verwarm een beetje olie of olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op hoog vuur. Bak hierin de paddenstoelen samen met de rest van de tijmtakjes totdat ze bruin zijn en het meeste van hun vocht hebben losgelaten.

6. Snipper het sjalotje en snijd of pers de knoflook fijn. Voeg deze ingrediënten toe aan de paddenstoelen wanneer die bijna klaar zijn.

En dan?

Strudel met Pulled Oats en tomatenjam

7. Voeg dan de rodewijnazijn en Pulled Oats toe en laat deze een minuut of 5 meebakken. Breng de mix dan op smaak met peper en zout en verwijder de tijmtakjes. Zet dan het vuur uit en roer de geraspte kaas door de paddenstoel-Pulled Oats-mix.

8. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en gebruik een deegroller of een fles om dit uit de rollen tot een grote, rechthoekige plak.

9. Verdeel de panko over 2/3 van de deegplak, hierop leg je zo de paddenstoelenmix.

10. Schep vervolgens de mix boven het midden van de rechthoekige plak. Maak er een sliert van evenwijdig met de lange zijde van het bladerdeeg. Rol vervolgens de langste zijde van het bladerdeeg over de champignonmix en druk deze vast op de onderkant. Druk de zijkanten met de muis van je hand goed aan op de plek waar net geen vulling meer zit. Snijd het overtallige bladerdeeg eventueel weg met een mes en gebruik een vork of je vinger om de zijkanten goed op elkaar te drukken. Haal de warme bakplaat uit de oven en leg hier de strudel op.

11. Bestrijk de strudel met de melk en maak eventueel met de botte kant van je mes een mooi patroon aan de bovenkant van je strudel. Zorg hierbij dat je niet door het deeg heendrukt. Handel wel snel, de mix maakt anders de onderkant van de strudel te nat.

10 Zet de bakplaat nu net onder het midden van de oven. Bak 20 minuten en verschuif de strudel dan naar het midden van de oven en bak ‘m nog 10 – 15 minuten. Laat ‘m even afkoelen voordat je ‘m aansnijdt, dan loopt de vulling er niet meteen weer uit.

Snijd de strudel in dikke plakken en serveer ‘m met de tomatenjam.

Strudel met Pulled Oats en tomatenjam

47
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
  • Dessert
  • Feestdagen

Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

  • 2 december 2020
Lees verder
Volgende artikel
Zelfgemaakte chocolademelk
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
bloemkoolsoep
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bloemkoolsoep (van geroosterde bloemkool)

  • 7 januari 2021
kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

  • 30 december 2020
bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

  • 29 december 2020
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen

Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

  • 2 december 2020
borrelplank a la Susan Aretz
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Swiepswoepswap: vegetarische borrelplank a la Susan Aretz

  • 30 september 2020
Vega ragú met Pulled Oats
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Vega ragú met Pulled Oats

  • 15 september 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? 🙂⁠ 69 15
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen 😊🙈⁠ 171 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 158 24
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 96 18
BORRELHAPJE!  Hebben jullie al een idee wat je met Oud & Nieuw op tafel zet? Ik tip je heel graag dit lekkere hapje met voor ieder wat wils 😁⁠ 146 34
MERRY CHRISTMAS 😁🎅🏻 Lieve allemaal, ik wens jullie mooie, bijzondere en fijne dagen met hopelijk fijn gezelschap. Nog even en dit bijzonder gekke jaar is voorbij en ik hoop van harte dat 2021 op wereldniveau beter zal zijn. Op persoonlijk vlak was 2020 namelijk wel het beste jaar ever 💜⁠ 287 34
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?