JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
0
3K
Strudel met Pulled Oats en tomatenjam
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

Vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam

  • 15 december 2020
  • Geen reacties
Total
49
Shares
47
0
2
0
0

Een mooi vegan pronkstuk mag deze kerst niet ontbreken. Daarom bedacht ik deze heerlijke, vegan strudel met Pulled Oats en tomatenjam. Ideaal om te maken als je een vegetariër of vegan aan je kersttafel hebt, maar zeker ook het proberen waard voor niet-vegetariërs en -vegans! De combinatie van de hartige, aardse strudel met Pulled Oats en de zoete, kruidige tomatenjam is namelijk een match made in heaven.

Sinds jaar en dag is mijn vegetarische strudel van champignons en linzen een van de kersttoppers. Maar omdat niet iedereen fan is van linzen leek het me fijn om een alternatief op het blog te zetten. En deze versie combineerde ik dus met een heerlijke jam op basis van tomaten. Kerstiger kan het bijna niet!

Pulled Oats is een plantaardige alternatief voor vlees dat wordt gemaakt van haver, tuinbonen, erwten, olie en wat zout. Ik heb Pulled Oats inmiddels al in een aantal recepten verwerkt en vind het een fijne toevoeging aan mijn maaltijd omdat Pulled Oats heel veelzijdig is in gebruik en smaak. Zo maakte ik al deze chilaquiles met Pulled Oats en guacamole, taco’s al pastor met Pulled Oats en fusion loempia’s met Pulled Oats. Pulled Oats kan ook deze kerst niet ontbreken, dus here we go!

Strudel met Pulled Oats en tomatenjam

Wat heb je nodig voor 1 strudel met Pulled Oats en tomatenjam voor 4-6 personen

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 600 gram gemengde paddenstoelen (ik gebruikte kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitakes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 15 gram verse tijm
  • 1-2 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 verpakking Pulled Oats Naturel
  • 100 gram (vegan) kaas, geraspt
  • 1 eetlepel panko
  • een beetje (plantaardige) melk
  • peper en zout
  • (olijf)olie om in te bakken

Voor de tomatenjam

  • 500 gram tomaten
  • 1 tl koekkruiden
  • 2-3 eetlepels citroensap
  • 120 gram suiker
  • snuf zout

Strudel met Pulled Oats en tomatenjam

Hoe maak je dit heerlijke hoofdgerecht voor Kerstmis?

1. Start met de tomatenjam. Snijd hiervoor de tomaten in blokjes.

2. Verwarm een steelpan op middelhoog vuur en voeg de tomatenblokjes, de koekkruiden, het citroensap, de suiker en het snufje zout toe. Voeg ook 2 takjes tijm toe aan de pan. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag.

3. Kook de tomatenjam minimaal tot de helft in of in ieder geval totdat de jam de consistentie heeft die je fijn vindt. Verwijder de takjes tijm en laat de tomatenjam afkoelen voor het serveren.

4. Maak in de tussentijd de strudel. Verwarm hiervoor de oven op 210 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm deze bakplaat mee in de oven.

5. Snijd de paddenstoelen klein. Verwarm een beetje olie of olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op hoog vuur. Bak hierin de paddenstoelen samen met de rest van de tijmtakjes totdat ze bruin zijn en het meeste van hun vocht hebben losgelaten.

6. Snipper het sjalotje en snijd of pers de knoflook fijn. Voeg deze ingrediënten toe aan de paddenstoelen wanneer die bijna klaar zijn.

En dan?

Strudel met Pulled Oats en tomatenjam

7. Voeg dan de rodewijnazijn en Pulled Oats toe en laat deze een minuut of 5 meebakken. Breng de mix dan op smaak met peper en zout en verwijder de tijmtakjes. Zet dan het vuur uit en roer de geraspte kaas door de paddenstoel-Pulled Oats-mix.

8. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en gebruik een deegroller of een fles om dit uit de rollen tot een grote, rechthoekige plak.

9. Verdeel de panko over 2/3 van de deegplak, hierop leg je zo de paddenstoelenmix.

10. Schep vervolgens de mix boven het midden van de rechthoekige plak. Maak er een sliert van evenwijdig met de lange zijde van het bladerdeeg. Rol vervolgens de langste zijde van het bladerdeeg over de champignonmix en druk deze vast op de onderkant. Druk de zijkanten met de muis van je hand goed aan op de plek waar net geen vulling meer zit. Snijd het overtallige bladerdeeg eventueel weg met een mes en gebruik een vork of je vinger om de zijkanten goed op elkaar te drukken. Haal de warme bakplaat uit de oven en leg hier de strudel op.

11. Bestrijk de strudel met de melk en maak eventueel met de botte kant van je mes een mooi patroon aan de bovenkant van je strudel. Zorg hierbij dat je niet door het deeg heendrukt. Handel wel snel, de mix maakt anders de onderkant van de strudel te nat.

10 Zet de bakplaat nu net onder het midden van de oven. Bak 20 minuten en verschuif de strudel dan naar het midden van de oven en bak ‘m nog 10 – 15 minuten. Laat ‘m even afkoelen voordat je ‘m aansnijdt, dan loopt de vulling er niet meteen weer uit.

Snijd de strudel in dikke plakken en serveer ‘m met de tomatenjam.

Strudel met Pulled Oats en tomatenjam

47
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen
  • Dessert
  • Feestdagen

Witte chocoladecheesecake met speculaas en kersen #swiepswoepswap

  • 2 december 2020
Lees verder
Volgende artikel
Zelfgemaakte chocolademelk
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Eton mess
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Eton mess met in balsamico gemarineerde aardbeien

  • 1 april 2021
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en Limoncello-azijn van Oil & Vinegar

  • 30 maart 2021
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Jurgens anti-katerlunch: snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

  • 23 maart 2021
Pizza van naan met tonijn, mais en paprika
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch

Pizza van naan met tonijn, mais en paprika

  • 16 maart 2021
Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

  • 9 maart 2021
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IT TAKES A VILLAGE... WHERE'S MY VILLAGE?| Oh jee! Ik heb alweer te lang niets gepost op mijn feed. Het was even wat stiller hier en dat komt niet alleen omdat we allemaal 2 weken ziek zijn geweest door 1 of ander verkoudheidsvirus waardoor alle 18 kindjes en alle leidsters van het KDV ziek werden 🙈 (en allemaal getest en negatief bevonden btw). Wat voelden we ons geïsoleerd de afgelopen weken, met zn allen verplicht thuis.⁠ 165 65
ETON MESS | Het is bijna Pasen! Tijd voor een supermakkelijk, snel en toch lekker luxe toetje. Eton mess maken stond altijd al op mijn verlanglijstje en toch kwam het er maar niet van om dit toetje daadwerkelijk te maken. Superstom, want het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn aardbeien, slagroom en meringue. Niets moeilijks aan. Dus bedacht ik laatst op een verloren middag dat ik dit plan wel in de praktijk kon gaan brengen 😁⁠ 116 20
PASEN! | Jeetje, ik ben er nog niet aan gewend dat de tijd zó snel kan gaan als je kleine kindjes hebt 🙈 Nog maar enkele dagen en dan is het alweer Pasen! En ook dit jaar vieren we (en jullie denk ik ook) Pasen in klein gezelschap. Dat biedt mogelijkheden om extra uit te pakken en iets lekkers te koken voor die persoon tegenover je (jep, laten we het positief houden 😄 )⁠ 110 24
JURGENS ANTI-KATERLUNCH | Op dit moment hebben we absoluut geen wild leven. Lees: we zijn blij als we om 7 uur op de bank kunnen ploffen met een bord (opgewarmd) eten en een koude thee. Weinig rock & roll hier 🙈⁠ 134 19
VIJGENTAART MET GEITENKAAS | Laatst werd me gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor recepten op mijn blog. De meeste recepten op mijn blog, zo ongeveer 99 procent 😉, bedenk en ontwikkel ik zelf. Van tevoren heb ik ongeveer een idee welke ingrediënten ik ga gebruiken en ik vind vaak nog iets in de koelkast of voorraadkast en zo ontstaan de meeste recepten. De ene keer heel succesvol, soms ook best behoorlijk smerig. Wees gerust, alleen als ze lekker genoeg zijn, krijgen ze een plekje tussen de rest van mijn recepten op het blog 😉⁠ 142 15
NAANPIZZA (RECEPT IN TEKST!) | Tijd voor een nieuw snel recept dat je kunt maken voor de lunch of als makkelijk avondeten. Ik ben fan van dit soort recepten, maar dat weten jullie inmiddels. Wat jullie misschien niet weten, is dat ik niet zo vaak met paprika kook. Op de een of andere manier zit deze groente niet snel in mijn hoofd als ik iets ga maken. Stom, want het is een multi-veelzijdige groente die ook nog eens lekker kleurt op je bord. Tijd dus voor deze heerlijke en makkelijke pizza van naan met tonijn, mais en paprika. Want deze wil je proeven, geloof mij 😄⁠ 152 30
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?