JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
causa limeña
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch

Swiepswoepswap: causa limeña met een twist

Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Tijd voor een nieuwe Swiepswoepswap! Ik deed namelijk weer mee aan de SwiepSwoepSwap van Mandy and More! Na mijn eerdere swieprecepten (deze pasta, dit bananenbrood, deze borrelplank, deze heerlijke taart en deze kaiserschmarrn) is het nu tijd voor causa limeña!

Dit keer mocht ik een recept uitkiezen van de website Proef Peru van Mariëlle. Deze Peruaanse verhuisde enkele jaren geleden naar Nederland, maar haar liefde voor Peru en de Peruaanse keuken bleef bestaan. Die liefde voor en haar kennis van de Peruaanse keuken deelt ze graag via haar website, maar nog meer via kookworkshops met wie daar maar voor openstaat. Ook kun je via haar website de typisch Peruaanse Aji Amarillo-pasta kopen, een pasta die gemaakt wordt van de Peruaanse gele peper.

Ik besloot aan de slag te gaan met Mariëlles recept voor de echt Peruaanse causa limeña. Daarvoor heb je Aji Amarillo-pasta nodig, maar dat had ik niet. Dus besloot ik haar recept meteen maar een behoorlijke twist te geven: ik maakte een pasta van oranje paprika en rode peper als vervanging van de Aji Amarillo-pasta en ging als vulling van de casua limeña voor het recept voor garnalencocktail van mijn schoonmoeder. Met whisky 😁

Het resultaat? Een must try! Snel proberen dus 😊

causa limeña

Wat heb je nodig voor 2 grote of 4 kleine causa limeña’s?

  • 1 oranje paprika
  • 1/2 rode peper
  • 2 cm gember
  • 400 gram kruimige, geschilde aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels limoensap
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1/2 eetlepel whisky
  • 10 sprietjes bieslook
  • peper en zout
  • extra nodig: 2 grote steekringen of 4 kleine steekringen
causa limeña

Hoe maak je deze causa limeña met een twist?

  1. Breng in een middelgrote pan water aan de kook. Verwijder kop en kont van de paprika en verwijder ook de zaadlijsten. Doe hetzelfde met de rode peper. Leg beide in het kokende water en kook 15 – 20 minuten tot ze allebei zacht zijn.
  2. Verwijder daarna eventueel de velletjes van de paprika en rode peper (hoeft niet) en doe ze in een hoge maatbeker. Voeg ook fijngeraspte of kleingesneden gember toe en pureer met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook de aardappels in ruim gezouten water totdat ze zacht zijn. Stamp ze vervolgens fijn en voeg de olijfolie, het limoensap en 2/3 van de oranje saus toe tot je een smeuïge, zachte puree hebt. Voeg eventueel de rest van de oranje saus ook toe.Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de Hollandse garnaaltjes in een kommetje met de mayonaise, de ketchup, de whiskey en peper en zout. Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes en meng deze door de garnalensalade.
  5. Nu maak je de causa limeña. Vet de binnenkanten van de steekringen in met wat olie. Zet vervolgens de steekringen elk op een eigen bordje. Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ringen. Druk goed aan. Verdeel daarover de garnalensalade en daaroverheen de rest van de aardappelpuree.
  6. Haal de ringen eraf, garneer de causa limeña eventueel met wat extra bieslook en serveer de causa limeña vervolgens meteen.
causa limeña
causa limeña
0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
granola maken
  • Ontbijt

Zelf granola maken

Lees verder
Volgende artikel
  • Portfolio

Horecafotografie eetboetiek Sluis

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.